‘Azmanbüs’ eylemine Ahmet Ümit’ten destek: Bedel ödeyerek desteklediğim İmamoğlu’na sesleniyorum

Büyükada'da hizmet vermeye başlayan minibüslere karşı ada sakinleri 'Azmanbüs' diyerek karşı çıkıyor. Onların eylemine yazar Ahmet Ümit de katıldı ve 'Bedeller ödeyerek desteklediğim İmamoğlu'na sesleniyorum' diyerek tepki gösterdi.

Gündem 22 Haziran 2024
Yazar Ahmet Ümit basın açıklaması yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) kararıyla Büyükada’da hizmet vermeye başlayan minibüslere vatandaşların tepkisi sürüyor. Yaklaşık 1 haftadır eylem yaparak tepkilerini dile getiren ada sakinlerine yazar Ahmet Ümit de destek verdi. Büyükada Saat Meydanı’nda toplanan grup adına konuşan Ümit, eylemlerin güneşin altında yapıldığını, kendisinin de yazdığı romanı yarım bırakıp desteğe geldiğini söyledi ve “Burası elbette ki sadece adalıların değil bütün İstanbulluların. Biz buraya insanlar gelmesin demiyoruz. İnsanlar İstanbul’dan, kalabalıktan sıkıştığı için nefes almaya geliyor. İnsanlar gelsin ama insanlar burayı niye elliyor. Burası aynen Eminönü’ne, Üsküdar Meydanı’na, Beşiktaş Meydanı’na dönüşüyor. Yani gelen insanlarda mutlu değil” dedi. Kendisinin de desteklediğini belirttiği İBB Başkanı İmamoğlu’na seslendi ve “Bundan vazgeçin” dedi.

Ada sakinleri dövizlerle eyleme katıldı.

“Halka rağmen, halkı hesaba katmadan, halkın katılımı olmadan belediyecilik yapamazsınız” diyen Ümit, sözlerini şöyle noktaladı:

“Bizim inadımız devam edecek. Bizim için doğrular vardır, siyasi partiler yoktur. Kim yanlış yaparsa onun karşısında duracağız. Doğadan yana, canlılardan yana, adadaki kedilerden, köpeklerden, martılardan, kargalardan, kirpilerden yana, mimozalardan yana, begonvillerden yana, ortancalardan yana, hepsinden yana mücadelemiz sürecek. Asla izin vermeyeceğiz, asla” dedi.

Basın açıklamasının ardından grup önce tepki gösterdikleri minibüslerin durağına ardından ise Adalar Belediyesine yürüyerek eylemi sonlandırdı.

Büyükada'da 'Azmanbüs' eylemleri devam ediyor: İBB geri adım atmadıBüyükada’da ‘Azmanbüs’ eylemleri devam ediyor: İBB geri adım atmadı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.