Babasına kızıp evi ateşe verdi, kardeşi yanarak öldü

Manisa'da bir çiftlikte Afgan ailenin yaşadığı evde çıkan yangında ağır yaralanan Narges A. hayatını kaybetti. Evin, babasıyla tartışan 16 yaşındaki abisi R.A. tarafından ateşe verildiği ortaya çıktı.

Gündem 9 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Böyle olacağını birkaç saat düşünmüş müydü bilinmez ama oldu: Baba oğul tartıştı, tartışma büyüdü, 16 yaşındaki genç evi ateşe verdi ve en korkuncu, kız kardeşinin yanarak ölmesine sebep oldu…

Manisa Şehzadeler ilçesi Yeniharmandalı Mahallesi’ndeki bir besi çiftliğinde çobanlık yapan Afganistan uyruklu ailenin yaşadığı evde sebebi başta anlaşılmayan bir yangın çıktı. Yangın kısa sürede büyüdü. Alevleri görenlerin haber vermesi üzerine sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri geldi. İtfaiye yangına müdahale ederken evde bulunanlar da dışarıya çıkarıldı.

Manisa’da Afganistan uyruklu ailenin yaşadığı evde çıkan yangın sonucu Narges A. hayatını kaybetti. Evi babasıyla tartışan abi R.A.’nın ateşe verdiği ortaya çıktı.

Dumandan etkilenen ve yaralanan biri çocuk üç kişi çevredeki hastanelere kaldırıldı. Manisa Şehir Hastanesi’nde tedaviye alınan Narges A.’nın vücudunun yüzde 99 oranında yandığı belirlendi. İlk müdahalenin ardından Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen küçük Narges A. tüm çabalara rağmen, 15 gün sonra, 2 Ocak’ta hayatını kaybetti. Narges A.’nın cenazesi toprağa verildi.

Abi R.A.’nın cenazeye katılmadığı tespit edildi

Şehzadeler İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri yangınla ilgili çalışma başlattığında şunu fark etti: Yangın çıktığında evde olan ve kaldırıldığı hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edilen Narges A.’nın ağabeyi R.A birden ortadan kaybolmuştu. R.A.’nın kardeşinin cenazesine de katılmadığını tespit eden ekipler 3 Ocak’ta baba Dadallah A., anne Fetamef A. ve şüpheli R.A.’yı gözaltına aldı.

Sorgu sırasında çevresindekilerle de sık sık sorun yaşadığı belirtilen R.A.’nın babası ile tartıştıktan sonra benzin dökerek evi ateşe verdiği ortaya çıktı. Kardeşinin ölümüne de neden olan R.A., işlemleri sonrası ‘kasten öldürme suçu’ndan tutuklandı. Baba Dadallah A. ile anne Fetamef A. hakkında ise yalan beyan verdikleri gerekçesiyle ‘suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme’ suçundan soruşturma başlatıldı.

Köydeki gizem: 21 günde beş yangın çıktıKöydeki gizem: 21 günde beş yangın çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.