Bahçesinde gömülü kalaşnikof bulundu: ‘Akrabam sevgilisiyle buluşmaya geldiğinde koymuştur’

Adana'da Leyla G.'nin bahçesinde gömülü Kalaşnikof piyade tüfeği, iki şarjör ve 68 mermi ele geçirildi. Leyla G. "Eşimin akrabası A.K. bir hafta önce kız arkadaşıyla buluşacağını söyleyip evin anahtarını istemişti, muhtemelen o gün koymuştur" dedi.

Gündem 28 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Adana’da Seyhan Emniyet ekipleri iki ayrı evde ruhsatsız silah olduğu bilgisiyle Leyla G. ve Suzan A.’nın evine eş zamanlı baskın düzenledi. Evler arandı.

Leyla G.’nin bahçedeki çiçekliği dikkat çekiyordu. Şüphelenip kazdılar. Toprağın altındaki çuvalda Kalaşnikof piyade tüfeği ile iki şarjör ve 68 mermi vardı.

Suzan A.’nın evinde ise ruhsatsız iki tabanca ile 10 mermi bulundu. Operasyonda Leyla G. ile akrabası A.K., Suzan A. ve gelini Tuğba A. gözaltına alındı.

İki kadın emniyete götürüldü. Leyla G. ifadesinde “Eşimin akrabası A.K. bir hafta önce kız arkadaşıyla buluşacağını söyleyip evin anahtarını istemişti. Evime ondan başkası girmedi. A.K. muhtemelen o gün koymuştur” savunması yaptı.

A.K. ise “Leyla’nın evinde bulunan Kalaşnikof bana ait. Bir süre önce tanımadığım bir kişiden satın aldım. Balkonun altında toprak vardı. Bulunmasın diye çuvala koyup gömdüm” dedi.

Diğer şüpheliler Suzan A. ile Tuğba A. da silahların kendilerine ait olmadığını öne sürdü. A.K., Leyla G., Suzan A. ile Tuğba A., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.