Bakan Işıkhan yasağa ‘uygulama’ dedi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Taksim için bir yasak yok, 7 yıldan beri süregelen bir uygulama var" dedi.

Gündem 28 Nisan 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Vedat Işıkhan

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “1 Mayıs gibi önemli bir günde tüm paydaşlarımızla daha fazla dayanışma içinde olmaya ve işçi haklarının korunması için birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Bakan Işıkhan, Haber Global televizyonunun canlı yayınında çalışma hayatı gündemine ilişkin soruları yanıtladı, açıklamalarda bulundu.

Türkiye’de emekçilerle ilgili oluşturulan olumsuz algının 2009’da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 1 Mayıs’ın resmi tatil ilan edilmesiyle ters yüz olduğunu dile getiren Işıkhan, “2010’da 32 yıl aradan sonra Taksim’i kutlamalara açan yine Sayın Cumhurbaşkanı’mız oldu. 1 Mayıs’ı resmi tatil yapmayı akıllarına getirmeyenler bize emek ve emekçi dostu pozları da vermesinler” diye konuştu.
Bazı kişi ve grupların belli dönemlerde Taksim tartışmaları çıkararak kaos ortamı oluşturmaya çalıştıklarını söyleyen Işıkhan, “Taksim’de 1977’de yaşanan acıları unutmuyoruz. Bu vesileyle Taksim’de hayatını kaybeden emekçi kardeşlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Her seferinde emek ve dayanışma gününde Taksim’i de tartışmaların ve gerginliğin parçası haline getirmeyi, orada kaybettiğimiz canların aziz hatıralarına büyük bir saygısızlık olarak görüyoruz.” dedi.

Özgür Özel'den çağrı: Kefilim, orada olacağım, Taksim'i 1 Mayıs'a açınÖzgür Özel’den çağrı: Kefilim, orada olacağım, Taksim’i 1 Mayıs’a açın

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.