Bakan Tekin yeni müfredat için öğretmenlere seslendi: Felsefesini içselleştirin

Milli Eğitim Bakanı Tekin yeni müfredat için öğretmenlere seslendi ve felsefesini içselleştirmelerini istediğini söyledi. Yeni müfredat eğitimcilerin ve muhalefetin tepkisini çekiyor.

Gündem 24 Haziran 2024
Yusuf Tekin.

Yeni eğitim-öğretim müfredatı bu yıl uygulamaya konacak. Muhalefetin ve bazı eğitimcilerin tepki gösterdiği müfredat hakkında Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yeni bir açıklama yaptı, öğretmenlere seslendi. Mesleki çalışmaların temel konusunun ”Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” olduğunu söyleyen Tekin yeni müfredatın okul öncesi, 1, 5 ve 9. sınıflarda kademeli şekilde uygulanacağını hatırlattı.

Tekin öğretmenlerden beklentisini de şu sözlerle anlattı:

“Tüm öğretmenlerimizin geliştirilen öğretim programlarının ‘ortak metin’ bölümünü mercek altına almasını, programların felsefesini ve ortak hedeflerini içselleştirmesini istiyoruz. Bu süreçte kendi alanınıza özgü öğretim programları üzerinde de çalışmalar yaparak değişiklikleri özümsemenizi ve yeni eğitim öğretim yılı için hazırlıklarınıza başlamanızı bekliyoruz. Alanında program değişikliği olmayan öğretmenlerim ise, ‘ortak metin’ bölümüne ilişkin değerlendirmelerini tamamladıktan sonra mesleki çalışmalarını illere gönderilen program doğrultusunda okul müdürlüklerince yapılacak planlamaya göre devam edecekler.”

Öğretmenlerin Yeni Maarif Modeli’nin uygulayıcısı olduğunu aktaran Tekin “Sizlerin herkesten önce yeni öğretim programlarının felsefi altyapısına hakim olmanız bizim için çok önemli. Programa ön yargılardan uzak durarak samimiyetle yaklaşmanızı, hepimizin aynı gemide olduğunu, öğrencilerimizin müreffeh geleceği için iş birliği ile çalışmakta olduğumuzu unutmadan programı itinayla uygulamanızı bekliyorum” dedi.

Erdoğan'dan yeni müfredat konuşması: 28 Şubat artıklarına boyun eğmeyizErdoğan’dan yeni müfredat konuşması: 28 Şubat artıklarına boyun eğmeyiz

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.