Bakan Tekin’den kariyer basamakları yorumu: AYM’nin gerekçeli kararını bekliyoruz

Kariyer basamakları öğretmenlerin ana gündemi. Sınavla unvan kazanan öğretmenlerden bu uygulamaya tepkiler geliyor. Bakan Tekin ise AYM'nin gerekçeli kararını beklediklerini duyurdu.

Gündem 24 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 19 Kasım’da gerçekleştirilecek Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı için başvurular, 25 Eylül-4 Ekim’de yapılacak. Hem muhalefetin hem de öğretmenlerin tepki gösterdiği kariyer basamakları sürecine dair sosyal medyada açıklama yapan Bakan Yusuf Tekin, Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararının gerekçesini beklediklerini belirtti. “Ancak kısa vadeli önümüzdeki sınav için küçük bir düzenleme planlıyoruz. Eğer daha önceki gibi test sınavı yaparsak, bu sınavın bir mali yükü var. Ayrıca en az 10 yıllık bir öğretmenin bir test sınavı ile değerlendirilmesini de doğru bulmuyorum” diyen Tekin, bu konuda hazırladıkları formülü gelecek hafta kamuoyuna duyuracaklarını söyledi.

Tekin, “Hem kanundaki sınav zorunluluğunu aşacak, hem sınav ücreti sıkıntısını ortadan kaldıracak hem de genel politikalarımızla uyumlu hızlı çözüm üretmiş olacağız. Böylece öğretmenler odası sohbetlerimizden bir talebi daha hayata geçirmiş olacağız” dedi. Eğitim İş Sendikası Başkanı Kadem Özbay 10Haber’e yaptığı açıklamada kariyer basamakları sistemine tepki göstermiş ve unvan verildiğinde farklı bir görev tanımının da beraberinde gelmesi gerektiğine değinerek Özbay, “Aynı iş 5 farklı unvan var” diye konuşmuştu. Ayrıca Özbay, “Sınavla öğretmene unvan veriliyor. Öğretmenler bu sınavlara ihtiyaçları olduğu için girdi. Çünkü bu unvanları alan öğretmenlere 3 bin liradan 6 bin liraya kadar farklı ücretler verdiler” demişti.

Öte yandan Eğitim İş her ayın 15’inde maaş bordrolarıyla alanlarda olacağını duyurmuştu.

Eğitim İş’ten Antakya’da ‘Sessiz Yürüyüş’: Sorunlar devam ediyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.