Bakan Tekin’den ‘Cemaatçi misiniz?’ sorusuna yanıt: Beni bütün cemaatlere yazdılar

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 'Cemaatçi misiniz?' sorusuna, ‘Hayır değilim. Beni bütün cemaatlere yazdılar’ şeklinde yanıt verdi. ‘Atatürk’ü seviyor musunuz?’ sorusuna ise ‘Tabii ki, tüm milli kahramanlarımız gibi’ dedi.

Gündem 17 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, göreve geldiği günden beri cemaatlerle kurduğu ilişkiler yüzünden eleştiriliyor. Muhalefet ve eğitim sendikalarına göre MEB, cemaatlerle protokol imzalıyor. Tekin ise bu eleştirilere “Sizin tarikat, cemaat bizim STK dediğimiz yapılarla protokol imzalamaya devam edeceğiz” diye yanıt vermişti.

Hürriyet yazarı Hande Fırat, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e ‘Cemaatçi misiniz’ diye sorduğunu yazdı.

Fırat, Tekin ile gerçekleştirdiği konuşmayı şu sözlerle aktardı:

“Bakan Tekin’e açık açık “Siz cemaatçi misiniz?” diye sordum. Yanıtı şöyle oldu: “Hayır değilim. Sosyal medyaya bakıyorum, beni bütün cemaatlere yazdılar. Benim geldiğim çizgi belli. Ben Milli Görüş geleneğinden geliyorum. Herkesin kaçtığı bir dönemde demokratik ve siyasi mücadele tarafında yer aldım. Erbakan Hoca’ya saygım sonsuz. Akademisyenliği seçmem onun sayesindedir.”

Özgür Özel’den Erdoğan’a Yusuf Tekin tepkisi: Görevden almazsan…Özgür Özel’den Erdoğan’a Yusuf Tekin tepkisi: Görevden almazsan…

Gelelim TBMM’de çok tartışılan ve Milli Eğitim Bakanı Tekin’i tarikat ve cemaatlerle yapılan protokollere sahip çıktığı iddialarına neden olan konuşmasına… Bakan bu konuda diyaloğun eksik yansıtıldığına dikkati çekerek, şu yanıtları verdi:

“Milletvekilleri, ‘Siz cemaatlere ve tarikatlara para aktarıyorsunuz’ dedi. Ben de ‘Bakın, sizin önünüzde bizim bütçemiz var. Bana bütçemizden bir kalem gösterin. Ayırmış mıyız? Hayır ayırmamışız. Nereden çıkardınız bunu?’ yanıtını verdim. Protokol yapıyorsunuz dediklerinde ise ‘Evet biz sivil toplum örgütleriyle protokol yapıyoruz. Ama yaptığımız protokollerin hiçbirinde kamu otoriterine yani bakanlığa mali külfet yükleyen hiçbir hüküm yok’ sözüyle yanıtladım.

Yasal düzenlemeler çerçevesinde protokol yapıyoruz. Ben hukuk devletinin sınırları içerisinde hareket eden birisiyim. Bizim devletimizde sivil toplum kavramını İçişleri Bakanlığımız tanımlıyor. Bunların mevzuatına göre kurulmuş yapılar sivil toplum örgütüdür. Ben STK’larla protokol imzalıyorum. Benim için bağlayıcı olan legal-hukuki sınırlar içerisinde faaliyet yürüten bir sivil toplum örgütü müdür? Değil midir? 4 bin civarında bizim protokolümüz var. Bana yarın devlet derse ki ‘bu STK değildir, ben bununla ilgili karar aldım’ biz onunla protokol imzalamayız artık. Hukuken de imzalayamayız.”

Hande Fırat, Bakan Tekin’e “Atatürk’ü seviyor musunuz?” diye de soru sorduğunu dile getirdi. Fırat aldığı yanıtı ise şu şekilde paylaştı:

Bakan Tekin, “O ne demek tabii ki seviyorum, tüm milli kahramanlarımız gibi” yanıtını verdi.

Yusuf Tekin’in ‘Kız okulları açabiliriz’ sözlerine tepkiler varYusuf Tekin’in ‘Kız okulları açabiliriz’ sözlerine tepkiler var

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.