Fatih Terim’in en yakınında, ‘Terim Fonu’ dolandırıcılığının da göbeğinde: Nur Erkasap

Nur Erkasap, Fatih Terim'in sağ kolu Müfit Erkasap'ın eşi, Terim ailesinin de parçası. Nur Erkasap'ın adı, Seçil Erzan'ın kurduğu saadet zincirinin içinde pek çok yerde karşımıza çıkıyor. Örneğin Emre Belözoğlu'nun fona yatırdığı para ona gönderilmiş

Gündem 27 Kasım 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Denizbank’ın İstanbul 4. Levent’teki Büyükdere Şubesi’nin müdürü Seçil Erzan’ın kurduğu ve katılımcılarına ‘Fatih Terim’in de parası burada’ diyerek pazarladığı saadet zinciriyle ilgili dava dosyası çok ilginç bilgilerle dolu.

Bu saadet zinciriyle ilgili kamuoyunda en merak edilen konulardan biri, Fatih Terim’in sahiden bu fon yatırımcılarından veya fondan faydalananlardan biri olup olmadığı. Seçil Erzan bu konuda verdiği ifadesinde Fatih Terim’in fonda yer almadığını söylüyor. Fatih Terim de savcılığa ‘şikayetçi’ sıfatıyla verdiği ifadede fona hiçbir zaman para vermediğini ve oradan para almadığını anlattı.

Ancak Seçil Erzan tarafından hazırlanan bir fon katılımcı listesinde Terim’in adı da geçiyor. Bu konudaki belgeyi kamuoyuna ilk kez 10Haber duyurmuştu. Fatih Terim’in adı dosyadaki bazı ifadelerde ve delillerde de geçiyor. Örneğin Arda Turan, dün tam metnini yayınladığımız Seçil Erzan’la yaptığı bir telefon konuşmasında Erzan’a ‘Fatih Hoca kârda mı’ diye soruyor. Fatih Terim’in 8 Nisan sabahı yanında fon katılımcısı bir grup futbol insanıyla Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş’le görüştüğü ve kayıp paraları bankanın tazmin etmesini istediği de biliniyor.

Seçil Erzan'ın kritik dört günüSeçil Erzan’ın kritik dört günü

Hakim, ‘O kişi Fatih Terim mi?’ diye soruyor

Seçil Erzan’ın bir numaralı şüpheli olarak yargılandığı davanın ilk duruşmasında da Fatih Terim’in adı geçmişti. Duruşmada Seçil Erzan, “2020 yılında beni tanıyan, Galatasaray camiasından birisi. İsmini yazılı olarak vereceğim. O dönem kulüpten ayrılmıştı. Bana 300 bin dolar gibi bir para verdi. Verdiği paranın çok üstünde para istiyordu. Ben bu parayı ödemek için kredi çektim. Araba sattım, evime ipotek koydurdum. Ana parasının çok üstünde para aldı” dedi.  Daha sonra savcı “Size ilk gelen kimdi?” diye sordu. Seçil Erzan “Yazılı olarak vereceğim” diye yanıt verdi. Bu esnada mahkeme başkanı araya girip “İnsanlar aptal değil, kim olduğunu herkes anladı. Fatih Terim mi o kişi” diye sordu. Mahkeme başkanının sorusunun ardından Seçil Erzan “Evet Fatih Terim. Ona herkes güveniyordu” dedi.

Fatih Terim bu konudaki suskunluğunu olayın başından beri koruyor, ne kendisi bizzat ne de avukatları aracılığıyla bu konuda bir açıklama yapmış değil. Terim’in kızı Buse Terim Bahçekapılı ve damadı Volkan Bahçekapılı ise başlayan davada şikayetçi konumunda.

Seçil Erzan ‘serumla konuşturdular’ demişti: Bankanın raporundan ‘vitamin’ çıktıSeçil Erzan ‘serumla konuşturdular’ demişti: Bankanın raporundan ‘vitamin’ çıktı

Merkezdeki isim: Nur Erkasap

Dava dosyasında, Fatih Terim’in çok yakın çevresinden bir başka isim daha var: Terim’in sağ kolu, eski futbolcu ve teknik direktör Müfit Erkasap’ın eşi Nur Erkasap.

Denizbank Teftiş Kurulu’nun Seçil Erzan’ın müdürlüğünü yaptığı Levent Büyükdere Caddesi Şubesi’nde 10 Nisan günü başlattığı teftişle ilgili yazdığı raporda Nur Erkasap bölümü aynen şu paragrafla başlıyor:

‘270161 hesap numaralı bankamız müşterisi Nur Erkasap, teknik direktör Müfit Erkasap’ın eşidir. Müfit Erkasap, 1996-2000 döneminde Fatih Terim’in yardımcılığını yapmış ve bu ikili 10 yılı aşkın aynı teknik ekipte görev almıştır. Nur Erkasap, Fatih Terim’in finansal işlerini takip eden kişi olarak bilinmektedir.’

Raporda Terim ailesiyle Nur Erkasap’ın mali ilişkileri hakkında kimi işlemler anlatılıyor ardından da ‘Bu bağlamda iki ailenin ilişki içinde olduğu aşikardır’ deniyor. Banka müfettişlerine göre Nur Erkasap, Seçil Erzan’la ‘birlikte hareket ediyor.’

Raporun buna kanıt olarak gösterdiği başlıca iki unsur var. Bunlardan birincisi, Seçil Erzan fonuna para yatıran isimlerden biri olan ama halen devam eden davada şikayetçiler arasında adı geçmeyen Mert Zeydanlı ile ilgili olay. Zeydanlı, ifadesinde Seçil Erzan’a banka şubesinin yakınındaki Pelit Pastanesinde nakit olarak para teslim ederken masada Nur Erkasap da oturuyormuş. Mert Zeydanlı teslim ettiği paralar için senet almış, bu senetlerden birinde ‘Borçlu’ olarak Nur Erkasap gözüküyor.

Raporda kanıt olarak gösterilen ikinci konu, Fatih Terim’in kızı Buse Terim Bahçekapılı’nın kocası Volkan Bahçekapılı’nın gerçekleştirdiği bazı bankacılık işlemleri.

Seçil Erzan’ın son ses kaydı: Fatih Terim ve Fulya Terim’in adı da fona para verenler listesindeSeçil Erzan’ın son ses kaydı: Fatih Terim ve Fulya Terim’in adı da fona para verenler listesinde

Emre Belözoğlu’nun parası ‘Nur Abla’ya

Volkan Bahçekapılı, Galatasaray ve Fenerbahçe’nin efsane oyuncusu, Başakşehir’in eski teknik direktörü Emre Belözoğlu’nun da kuzeni aynı zamanda ve dava dosyasına göre Belözoğlu adına onun  parasını Seçil Erzan’a teslim eden kişi.

Denizbank’ın raporuna göre Bahçekapılı, 22 Mart 2023’te 400 bin ve 29 Mart 2023’te de 1 milyon doları doğrudan Nur Erkasap’a havale olarak göndermiş. Erkasap, 22 Martta gelen 400 bin doları aynı gün şubeden nakit olarak çekmiş. 29 Martta gelen 1 milyon dolardan ise aynı gün 800 bin dolar ve 120 bin dolar olarak nakit çekmiş, yani 80 bin dolar Erkasap’ın hesabında kalmış.

Denizbank Teftiş Kurulu raporuna göre 7 Nisan’da  Denizbank Levent Şubesi’ne gelen Volkan Bahçekapılı ile şifahen gerçekleşen görüşmede Volkan Bahçekapılı, Emre Belözoğlu’na ait 2 milyon 892 bin doları 17 Mart’ta, 400 bin doları da 22 Mart’ta Seçil Erzan’a verdiğini söyledi.

Denizbank’ın raporuna göre 22 Mart’ta verilen bu 400 bin doların Seçil Erzan’a verilmek üzere Nur Abla denilen kişiye transfer edildiği söylendi. Denizbank müfettişleri  “Nur Abla”  denilen kişiyle ilgili  rapora  “Nur Erkasap olduğu anlaşılmıştır” notunu düştü.

Fatih Terim, futbolcularla Denizbank'a gidip, Genel Müdür Hakan Ateş'ten paralarının geri ödenmesini istemişFatih Terim, futbolcularla Denizbank’a gidip, Genel Müdür Hakan Ateş’ten paralarının geri ödenmesini istemiş

İfadesiyle rapor farklı

Volkan Bahçekapılı Cumhuriyet Başsavcılığı’nda 25 Nisan’da verdiği ifadesinde 400 bin dolarla ilgili Denizbank’ın raporunda belirtilen gönderme şekliyle ilgili başka bir beyanda bulundu. Volkan Bahçekapılı ifadesinde “Emre Belözoğlu’ndan duyduğum kadarıyla 18 Mart’ta 400 bin doları Emre Belözoğlu’nun şoförü Alpaslan Akyüz Denizbank Genel Müdürlük binasının önünde elden teslim etmiştir” dedi.

Bu hatıra fotoğrafı yeni ortaya çıktı. Seçil Erzan ve nişanlısı Candan Gürol, Fatih Terim’le, Terim’in Bodrum’daki evinde.

Erzan’ı nişanlısıyla tanıştırmış

Nur Erkasap, Fatih Terim’in teknik direktörlük döneminde her zaman yardımcısı olan Müfit Erkasap’ın eşi. Seçil Erzan’ın eski nişanlısı Candan Gürol da tanık sıfatıyla verdiği ifadesinde Seçil Erzan’la kendisini Nur Erkasap’ın tanıştırdığını vurgulayarak “Beni Seçil Erzan ile tanıştıran daha doğrusu vesile olan Nur Erkasap’tır. İlk olarak haziran ayında Seçil Erzan ile bir yemek yedim. kendisinden hoşlandığım için de temmuz ayında ilişkimiz başladı. Seçil beni birkaç kez Bozcaada’daki eve davet etti. Onunla birlikte olduğum süre zarfında Fatih Terim, eşi Fulya Terim ve Nur Erkasap ile birlikte Seçil’in Bozcaada’daki evine gelmişlerdi. Hatta Fatih Terim bizi Bodrum’daki evine davet etti. Oraya da gidip yine misafir olduk ve yemek yedik” dedi.

Fatih Terim fonu: Milyon dolarlar da kayıp şikayetçiler deFatih Terim fonu: Milyon dolarlar da kayıp şikayetçiler de

Nişanlısı: Erkasap’tan öğrendim

Candan Gürol ifadesinde Seçil Erzan’ın intihar girişiminde bulunduğunu Nur Erkasap’tan öğrendiğini şu sözlerle anlattı:

“2023 Nisan ayında Nur Erkasap beni arayıp Seçil’e ulaşamadığını ve intihar girişiminde olduğunu söyledi. Ben de konudan haberdar olmadığım için Seçil’e mesaj attım. Fakat aynı gün hiçbir şekilde iletişim sağlayamadım. Ertesi gün Seçil beni bilmediğim bir numaradan aradı.”

Eski nişanlı Candan Gürol’un bir başka özelliği daha var: Fatih Terim’in avukatı olması.

Müfettişlerin Erzan’ın odasında ilk gördüğü

Banka müfettişleri, Seçil Erzan’ın müdürlük yaptığı Büyükedere Caddesi Şubesine 10 Nisan sabahı girmişler ve doğrudan Erzan’ın makam odasına geçmişler.

Odada Erzan’ın bilgisayar monitörünün altında bir post-it notu onların dikkatini çekmiş. Notta, ‘Her yeni yılımız sağlıklı, keyifli, mutlu olsun. Sizi iyi ki tanımışım’ yazıyormuş ve imza da Nur Erkasap’a aitmiş.

Seçil Erzan vurgununda Fatih Terim'in adı ilk kez bu belgedeSeçil Erzan vurgununda Fatih Terim’in adı ilk kez bu belgede

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.