‘BATUHAN A’ gemisinin battığı bölgede 70 gün sonra ceset bulundu

Balıkçılar Marmara Denizi'nde, Karacabey ilçesinin Kurşunlu Mahallesi açıklarında su yüzeyinde bir ceset buldu. Cesedin 15 Şubat'ta batan ‘BATUHAN A’ isimli gemideki kayıp iki gemiciden birine ait olup olmadığı araştırılıyor.

Gündem 25 Nisan 2024
Kapak fotoğrafının sağ üstünde bulunan iki kayıp mürettebattan soldaki 22 yaşındaki Ahmet Atav, sağdaki 33 yaşındaki Murat Çalışkan

Marmara Denizi’nde mürettebatı altı kişiden oluşan Batuhan A isimli kuru yük gemisinden 15 Şubat’ta 06.32’de acil durum sinyali alındı. 69 metre uzunluğundaki gemiden alınan sinyal 07.12’de kesildi. Olay günü yapılan açıklamalara göre yetkililere geminin ağır hava ve deniz şartları nedeniyle batmaya başladığı bilgisi iletildi. Vali geminin Marmara Adası Badalan Limanı’ndan 1250 ton mermer tozu yüküyle 14 Şubat saat 20.30’da ayrıldığını belirtti.

Mürettebatın bulunması için başlatılan çalışmalarda Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı dalgıçların 17 Şubat’ta gerçekleştirdiği iki dalışta gemide aşçı olarak çalışan Zeynep Kılınç’ın cesedine ulaşılmıştı. SAS komandosu dalgıçların 20 Şubat’ta yaptığı dalışta da gemi batmadan önce çektiği videoyu eşine gönderen Hüseyin Tutuk’un cesedi bulunmuştu.

Marmara’da batan bir gemi, onunla biten altı yaşam: ‘Batuhan A’ ile ilgili neler biliniyor?Marmara’da batan bir gemi, onunla biten altı yaşam: ‘Batuhan A’ ile ilgili neler biliniyor?

İmralı Adası açıklarında arama faaliyeti yapan Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri 3 Mart’ta su yüzeyinde bir kişinin cansız bedenine ulaşmış, Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan DNA eşleşmesinde cesedin “Batuhan A” adlı kargo gemisinin sahibi Murat Altıntaş’a ait olduğu belirlenmişti. 3 Nisan’da da geminin kaptanı Hasan Mehmet Uyanık’ın cansız bedenine ulaşıldı.

Mürettebattan iki kişinin cesedi ise hâlâ bulunamamıştı. Dün, olaydan 70 gün sonra geminin battığı bölgede balıkçılar su yüzeyine çıkmış bir ceset buldu.

Sahil Güvenlik Güney Marmara Grup Komutanlığı ekiplerinin sudan çıkardığı ceset kimliğinin belirlenmesi için Bursa Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Kayıp 33 yaşındaki başmühendis-makinist Murat Çalışkan ile 22 yaşındaki makine stajyeri Ahmet Atav’ın ailelerinden alınan DNA örneği ile karşılaştırılacak olan cesedin kimliği DNA testiyle belirlenecek.

Batuhan A gemisi sadece branda yüzünden batmış olabilir mi?Batuhan A gemisi sadece branda yüzünden batmış olabilir mi?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.