Bayramda acı olay: Anne ve bebeği yangında öldü

Adana'da bir apartmanda gece saatlerinde yangın çıktı. Alevleri itfaiye ekipleri söndürdü ve girdikleri bir dairede anneyle bir yaşındaki oğlunun cesediyle karşılaştı. Babaysa tedavisinin ardından taburcu oldu.

Gündem 18 Haziran 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Cumali Barış.

Cumali Barış Fas asıllı eşi Meryem El Makrum ve bir yaşındaki çocukları Mehmet Emin Barış Adana’nın merkez Sarıçam ilçesi Suluca Mahallesi’ndeki TOKİ Konutları’ndaki üç katlı bir apartmanda yaşıyordu. Ancak binanın ikinci katında yangın çıktı ve olay yerine itfaiye ekipleri gitti.

Ekipler yangını kısa sürede söndürüp içeri girdiğinde acı manzarayla karşılaştı. Anne Meryem El Makrum ve oğlu Mehmet Emin Barış ölmüştü. Yapılan incelemelerin ardından anne ve oğlunun cenazesi Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Baba Cumali Barış ise Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesine çalışılıyor.

Cumali Barış ve eşi Meryem El Makrum.

Tedavisinin ardından taburcu edilen Cumali Barış morgun önünde gazetecilere gece yarısına kadar eşiyle oturduğunu söyledi. Yangının uyuduğu sırada çıktığını belirten Barış şöyle dedi: “Eşim ailesiyle görüntülü görüşme yapmak için oturacağını söyledi, çocuk da yanındaydı. Saat 24.00 gibi uyudum. Olayın kaçta olduğunun farkında değilim. Bir baktım evin salonu yanıyor. Dumandan etkilendik. Kendimi dışarı zor attım, dumandan hiçbirini göremedim. Yangının neden çıktığı belli değil. Tahminim sigaradan, çünkü eşim sigara kullanıyordu. Berbat hissediyorum.”

Otopsi sonrası anne ve oğlunun cenazesi Buruk Mezarlığında kılınan namazın ardından toprağa verildi.

29 kişinin öldüğü yangın habersiz gelmemiş29 kişinin öldüğü yangın habersiz gelmemiş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.