Bayramın iki yüzü: Trafik ve çöp

Kurban bayramı tatili biterken dönüş yolunda trafik yoğunluğu başladı. Tatilcilerin yoğun olarak gittiği yerlerde ise çöp konteynırları tıka basa doldu.

Gündem 2 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Kurban Bayramı tatili bugün bitiyor. 9 günlük tatil sonrası geride trafik ve tatilcilerin çevreye verdiği zarar kaldı. Kurban Bayramı tatili dönüşü ana yoıllarda trafik yoğunluğu başladı.

Kurban Bayramı tatilinin ardından dönüş yoluna çıkanlar, D-100 kara yolunun Karabük kesiminde trafik yoğunluğuna neden oldu. Sakarya, Kocaeli ve İstanbul gibi illere gitmek isteyenlerin kullandığı Kemikli rampalarında kontrollerini aralıksız sürdüren Karayolları ve trafik ekipleri, sürücüleri kurallara uymaları ve dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Yine İzmir’den dönüşte kullanılan otoyol ve İstanbul’un Tekirdağ girişindeki yollarda da trafik yoğunluğu başladı. Trafik yoğunluğunun bugün de sürmesi bekleniyor.

Çöpçüler yetişemiyor

Öte yandan Tatilcilerin uğrak yerlerinden olan  Adrasan ve Olimpos’ta yoğunluk nedeniyle çöp kovaları dolmuş durumda. Birçok piknik alanında da çöplerini çevreye atan insanlar doğaya zarar veriyor.
Bölgede pansiyon işleten Halil Karataş, “Bayram tatili dolayısıyla Olimpos’ta turist yoğunluğu yaşanıyor. İki turizm merkezinde nüfusun ve araç sayısının artması nedeniyle cadde ve sokaklar tıkandı. Belediye çöpleri toplamakta zorlandı” dedi.

Olimpos’ta çöp konteynırları yoğunluktan dolayı dolmuş durumda.

Kumluca Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Tamer Aksu ise “Tatil öncesinde Adrasan ve Olimpos bölgesinde günde 1 kez çöp kamyonu ile atık toplanıyordu. Tatilin başladığı cumartesi gününden itibaren çöp kamyonu, bölgede her gün 6 tur attı. Günde 6 kamyon çöp topluyoruz. Turizm merkezlerimize gelen misafirlerimizin hijyenik ortamda daha iyi tatil yapmaları için aralıksız çalışıyoruz” diye konuştu.

 

İstanbul'a su sağlayan barajı bu hale getirdilerİstanbul’a su sağlayan barajı bu hale getirdiler

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.