‘Bebeğimi ben gömdüm ama ben öldürmedim’

Kayseri'de doğurduğu bebeğini kapısındaki araziye gömen kadın hakkında karar verildi. Önceki duruşmasında kadın, "Tuvalete otururken, bebeğin düştüğünü fark ettim" demişti.

Gündem 11 Kasım 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Kayseri’de ailesiyle birlikte yaşayan Nihal B., T.B. ile nişanlıydı. Nihal B. nişanlısından hamile kaldı ancak henüz evlenmedikleri için bunu gizledi. 1 Şubat’ta sancılanan kadın tuvalette doğum yapmak zorunda kaldı ve dünyaya getirdiği erkek bebeğin göbek bağını da makas ile kendisi kesti. Bir gün sonra sonra da bebeğini evlerinin önündeki boş araziye bebeğini gömdü. Ancak köpeğini gezdiren bir kişi bebek cesedini fark edip durumu polise bildirince anne araştırılıp bulundu. Gözaltına alınan Nihal B., mahkemeye çıkarıldı, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Dün karar duruşması vardı. Nihal B. ‘ihmalli davranışla kasten öldürme’ suçundan yargılanıyordu. Kayseri 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatının da müdahil olduğu davada mahkeme heyeti tutuksuz sanık Nihal B.’yi, ‘ihmalli davranışla kasten öldürme’ suçundan önce 10 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ardından ‘iyi hal’ indirimi uygulayarak cezasını 8 yıl 4 aya indirdi.

Pekiyi dünkü duruşmaya da katılmayan Nihal B. neden tutuksuz yargılanıyordu? Bunu anlamak için de yargılamanın ilk duruşmasına dönmek gerekiyor.

Nihal B. ilk duruşmada yedi yıl önce T.B. ile tanıştığını, bir yıl önce de nişanlandığını söyledi. Bu süreçte cinsel ilişkiye girdiklerini ifade eden kadın bebeğinin olacağını da onu düşürürken, 20 Ocak’ta öğrendiğini anlattı. Nihal B. “Daha öncesinden bilmiyordum. Tuvalete otururken bebeğin düştüğünü fark ettim. Babamın bıyık makası ile kordonunu kestim. Ertesi gün akşam hava kararmaya başlayınca da evin önündeki araziye gömdüm” dedi çünkü.

Aldatma cinayetinin iddianamesi tamamlandı: Ayakkabısını giymeden kaçmışAldatma cinayetinin iddianamesi tamamlandı: Ayakkabısını giymeden kaçmış

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.