Bebeğini çöpe atmıştı: Video izleyerek doğurdum, öldü sandım, Ercan’la nişanlıydım ama çocuk Kenan’dandı

Tuvalette doğum yaptıktan sonra bebeğini poşete sarıp çöp konteynerine bırakan Cansu Ç. hamileliğinden kimsenin haberinin olmadığını söyledi: "Çocuk Kenan'dandı. Ama Ercan'la hemen evlenip çocuğumu sağlıklı şekilde büyütmek istedim."

Gündem 22 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Kastamonu’da 2 Kasım 2003’te yeni doğmuş bir bebek poşete sarılı halde çöp konteynerinin yanında bulunmuştu. Çevredekiler tarafından hastaneye kaldırılan bebek ilk müdahalenin ardından hayata döndürülmüş, çalışma neticesinde bebeğin annesinin Cansu Ç. olduğu tespit edilmişti.

Hikayenin detayları bundan sonra aydınlanmaya başladı. Cansu Ç. dokuz ay boyunca hamileliğini gizlemiş, ailesinden habersiz şekilde tuvalette doğum yapmıştı.

Şimdi 18 yaşında olan genç kadın geçenlerde hakim karşısına çıktı. Yöneltilen suçlama “kendini savunamayacak yakın akrabayı öldürmek”ti.

Cansu Ç. yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Çocuğum ölü doğdu sandım. Doğduğunda 10 dakika başında bekledim. Hiç hareket etmedi. Hamile olduğumu ailem fark etmedi. Karnım çok az şişmişti. Tuvalette doğum yaptım. Benim adet dönemlerim ağrılı geçiyordu, bu sebeple doğum yaparken bağırmadım. Babam zihinsel engelli, çocuğu çöp poşetine koydum ve ona verdim. Poşetin ağzı açıktı, babam dışarı çıkınca poşetin ağzını kapatmış olabilir. Doğum yaparken üstüm kan oldu. Üstümdekileri çıkartıp çocuğu da o kıyafetlere sardım ve babama verdim. Evde çöpler vardı, ‘Baba bunları çöpe at’ dedim, o da gidip çöpe attı.

‘Video izleyerek doğurdum’

İnternetten doğum videoları izleyerek doğum yaptım. Canlı doğsaydı aileme söyleyecektim. Annem doğan çocuğu görse bir şey yapacak sandım. O sırada Ercan ile nişanlıydım. Fakat çocuk Kenan’dandı. Kenan’ı arayıp düşük yaptığımı söyledim. Çocuğun doğduğunu söylemedim. Bana baskı yapıp hakaret ediyordu. Ben Kenan ile tanıştığımda daha 14 yaşındaydım. Çocuğu aldırmak istedi. İzin vermedim. Ercan ile hemen evlenip çocuğumu sağlıklı şekilde büyütmek istedim. Dışarıdan yargılanmak istiyorum. Tahliyemi istiyorum. Her şey için çok pişmanım. Çocuğumu çok seviyorum. Onu görmek istiyorum.”

‘Bana çocuğun düştüğünü söyledi’

Çocuğun babası 40 yaşındaki Kenan G. ise “Azdavay’da 2022 yılında tanıştık. Geçen yıl nisan ayının başında Cansu’nun hamile olduğunu öğrendim. Cansu bana adet olamadığını söyledi. Ben de eczaneye gidip doğum testi aldım ve hamile olduğunu öğrendik. Geçen yıl temmuz ayında bir kavga sonucu ben cezaevine girdim. İki ay cezaevinde kaldım. Sonra çocuğun düştüğünü söyledi. Ondan sonra bir daha da görüşmemiz olmadı. Bana ‘sen olmasan da ben bu çocuğu büyütürüm’ demişti. Cansu’nun çocuğu bilinçli şekilde çöpe bıraktığını düşünmüyorum. Ailesinden korkmuş olabilir, bana çocuğun ölü doğduğunu ve panikle çöpe attığını söyledi” diye konuştu.

‘Bol giyiniyordu, hamileliği belli olmuyordu’

Tanık olarak dinlenenlerden biri de Cansu Ç.’nin eski nişanlısı Ercan K. idi. Ercan K. “Geçen yıl nisan ayında nişanlandık. O tarihte Cansu Ç. hamileymiş. Benim doğum aşamasından haberim olmadı. Genellikle bol kıyafetler giyiyordu, hamileliği belli olmuyordu. Ben Allah’ın emriyle gidip istettim. Başka biriyle ilişkisi olduğunu bilseydim istetmezdim. Düğünümüzü erkene çekmek için aileleri ikna etmeye çalışıyordum. Cansu’nun hamileliğinden ya da çocuktan hiç haberim olmadı” dedi.

Cansu Ç.’nin annesi Halime Ç. ise duruşmada tanıklıktan çekildi.

Mahkeme heyeti Cansu Ç.’nin tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı ileri tarihe erteledi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.