Belediyenin nikah salonunda ‘dua’ krizi: Müfettiş görevlendirildi

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde nikaha katılan kişinin törenden önce dua etmek istemesinin nikah memurunca engellenmesiyle ilgili İçişleri Bakanlığı mülkiye müfettişi görevlendirdi.

Gündem 7 Mayıs 2024
İzmir'de nikahta 'dua' tartışmasında müfettiş görevlendirildi.

Karşıyaka Belediyesi Zübeyde Hanım Nikah Sarayı’nda tören düzenlendi. Nikah töreninden önce bir kişi mikrofonu eline alarak dua etmek istedi. Bu sırada nikah memuru “Beyefendi burası resmi daire. Burada mikrofona izin vermiyoruz, resmi nikah kıyıyoruz. Evde yapabilirsiniz” diyerek onu engelledi. Mikrofon elinden alınan hoca yine de duasını etti. Sosyal medyada paylaşılan görüntü tartışma yarattı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ o anların görüntüsünü sosyal medya hesabından “Resmi dairede dua olmaz’ diyenler seçim sürecinde ‘İşimiz gücümüz Türkiye’ diyerek vatandaşlardan oy istemişti. Keşke bu toprakların değerlerini öğrenerek yola çıksaydınız. Zira bu memleketin her bir karışında insanımız özgürce dualarını edebilir” diye paylaştı.

İçişleri Bakanlığı tartışmalara neden olan konuyla ilgili harekete geçti. Bakanlığın sosyal medya hesabından “İzmir Karşıyaka Belediyesi’ne ait Zübeyde Hanım Nikah Salonu’ndaki nikah töreninde dua edilmesinin engellenmesiyle ilgili olarak Mülkiye Müfettişi görevlendirilmiştir. Konuyla ilgili gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır” dendi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.