Berzeg’in kemikleri neden her zaman yürüdüğü yolun ters istikametinde bulundu?

Balıkesir’de bir yıl önce yürüyüşe çıkan ve kaybolan ekonomist Korhan Berzeg’in kemikleri neden hep yürüyüş yaptığı yolun tersi yönündeki deredeydi? Kuvvetli olasılık o dereyi üreme noktası belleyen sırtlanlar. Vahşi hayvanlar cesedi parçalamış.

Gündem 29 Nisan 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Korhan Berzeg'e ait olduğu düşünülen kemik parçaları ve eşyalar üzerine kızından DNA örneği alınacak

Korhan Berzeg 17 Ağustos 2023’te Gönen ilçesi Armutlu Mahallesi’ndeki evinden doberman cinsi köpeği ‘Tina’ ile birlikte yürüyüşe çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamadı. Berzeg kaybolduktan 312 gün sonra 23 Nisan’da saat 13.30 sıralarında Gelgeç Mahallesi Muhtarı Ahmet Gülay Armutlu Mahallesi’nin 3,5 kilometre uzağındaki ormanda dere kenarında Berzeg’e ait kimlik ve kredi kartı, kıyafet ile insana ait olduğu değerlendirilen kemik parçaları buldu.

Olay yeri incelemesinde paça kısımları parçalanmış pantolonun cebinde yine parçalanmış kahverengi cüzdan ve içinde Korhan Berzeg adına düzenlenmiş üç farklı bankaya ait kredi kartı, bir banka kartı, parçalanmış halde İstanbul ücretsiz taşıma kartı, İstanbul Mavi kart, yine Korhan Berzeg adına düzenlenmiş sürücü belgesi ve kimlik kartı ile 1’i parçalanmış 5 adet 10 TL, ?1 adet 100 TL, ?1 adet 50 TL, bir araç anahtarıyla muhtelif anahtarlar bulundu. Cumhuriyet Savcısı ile jandarma ekiplerinin olay yerinde yaptığı çalışmanın ardından kemik parçaları ile kıyafet ve malzemeler incelenmek üzere alındı.

Kızından alınan DNA örneğiyle uyuştu

Üstünde doku olmayan, kalça ve göğüs kafesine ait olduğu değerlendirilen kemik parçaları kızı Nisa Berzeg’ten alınan kan örneğiyle eşleştirilmek üzere DNA testi için İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’na gönderildi. Yapılan analizde kemik parçaları ile kan örneğinin DNA’sının eşleştiği ve kemik parçalarının Korhan Berzeg’e ait olduğu açıklandı.

Bölgede üç kadavra arama köpeği ve 62 personelle yürütülen çalışmaların üçüncü gününde İstanbul İl Jandarma Komutanlığı tarafından kullanıcısıyla birlikte bölgeye sevk edilen üç yaşındaki Belçika Malinois’i kadavra arama köpeği ‘Duman’ tepki verince çalılar arasında tırmıkla yapılan aramada bir kemik parçası daha bulundu. 10 santimetre uzunluğundaki kemik parçası incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilirken 30 kilometrekarelik alanda sürdürülen, dere çevresindeki 300 metrelik alanda yoğunlaştırılan aramalarda dün de yeni bulgulara ulaşıldı. Ekipler Bursa, İstanbul ve İzmir’den gelen eğitimli köpeklerle alan taraması yapılırken aramanın ilk gününde Bursa İl Jandarma Komutanlığı tarafından bölgeye gönderilen kadavra arama köpeği ‘Denek’ alan taramasının dördüncü gününde kol kemiğine benzeyen bir kemikle Korhan Berzeg’e ait gömleğin parçalarına ulaştı.

Yürüyüş yolunun tam tersinde, peki neden?

Dört gündür Armutlu Mahallesi Fındıklı Deresi mevkisi ile Turplu ve Gelgeç mahallelerindeki ormanda sürdürülen arama çalışmaları beşinci günde iki koldan yürütülmeye başlandı. Diğer kemik parçalarının dökülen yaprakların ve toprağın altında kalmış olma ihtimaline karşı tırmıkla ve elle de arama yapılıyor. Bir Jandarma Komando Timi ise İstanbul İl Jandarma Komutanlığı’nın kadavra arama köpeği ‘Duman’ ile daha önce defalarca aranan Korhan Berzeg’in yürüyüş yolunda yeniden alan taraması yaptı.

Ekipler Berzeg’in köpeği ‘Tina’ ile yürüyüşe çıktığı yolun ters istikametinde de alan taraması yaptı. 23 Nisan’da Gelgeç Mahallesi Muhtarı Ahmet Gülay’ın mahalleye gelen su hattındaki sorun nedeniyle çıktığı dere kenarında bulduğu kemiklerin yabani hayvanlar tarafından bölgeye taşınmış olma ihtimaline karşı Gelgeç Mahallesi’ndeki su hattının başlangıcından itibaren Armutlu Mahallesi Fındıklı Deresi mevkisine doğru arama yapıldı. Bölgenin aynı zamanda sırtlanların üreme alanı olduğu belirtildi.

Bulunan parça kafatasının yüz kısmına ait

İki koldan arama yürüten ekipler ilk kemik parçalarıyla Berzeg’e ait eşyaların ve kıyafet parçalarının bulunduğu dere çevresindeki alanı beşinci gün yine didik didik aradı. Suyun akış yönüne doğru dere boyunda yapılan aramalarda İstanbul İl Jandarma Komutanlığı’nın kadavra arama köpeği ‘Duman’ tarafından Korhan Berzeg’e ait olduğu değerlendirilen kafatası parçasıyla üç kemik daha bulundu. Kütük altında ve çalılıkların arasında bulunan kafatası parçası ile kemiklerin DNA tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderileceği öğrenilirken arama çalışmalarını yarın da devam edeceği belirtildi.

23 Nisan’da ilk kemik parçaları ile Korhan Berzeg’e ait eşyaların ve kıyafet parçalarının bulunduğu dere çevresindeki alanda beşinci günkü aramalarda bulunan parçanın kafatasının ön yüzüne ait olduğu öğrenildi. Bulunan diğer üç kemik ile birlikte İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilen kafatası parçasının bulunan diğer kemiklerle bağlantısının olup olmadığı DNA analizi ile belirlenecek.

Bulunan kemikler Korhan Berzeg'in çıktıBulunan kemikler Korhan Berzeg’in çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.