Beş kişiyi öldürüp intihar etti: Birini berberde, diğerlerini evde katletmiş

Gaziantep'te Suriyeli Mustafa Hıdır gün içinde tartıştığı beş kişiyi öldürüp iki kişiyi yaraladı. Polis tarafından yakalanacağını anlayınca da intihar etti.

Gündem 16 Haziran 2024

Olay Gaziantep’in üç farklı mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre Suriye uyruklu Mustafa Hıdır gün içinde bilinmeyen bir nedenle memleketlisi bazı kişilerle tartıştı. Katliamla biten hikaye de böyle başladı.

Gece olduğunda Hıdır tartıştıklarından birini Vatan Mahallesi’nde berberde yakaladı. Tıraş olduğu sırada içeri girerek tabancayla ateş açarak onu öldürdü.

İşlediği ilk cinayetten sonra hızlıca olay yerinden ayrıldı. Bu kez adresi diğerlerinin kaldığı Üçoklar Mahallesi’ydi. Burada girdiği evdeki altı kişiye rastgele ateş açtı. Dördü hayatını kaybetti. İki kişi yaralandı.

Silah seslerini duyanlar ambulans ve polislere haber verdi. Mustafa Hıdır’ın yakalanması için çalışma başladı.

Hıdır evinin önünde polisleri görünce bu kez beş kişiyi öldürdüğü tabanca ile kendi kafasına ateş ederek yaşamını sonlandırdı.

‘Son görüşünüz olabilir’

Saldırıdan hafif yaralı kurtulan Munir Elhusi yaşadıklarını anlattı. Mustafa Hıdır ile hiçbir sorunlarının olmadığını ve uzun süredir arkadaş olduklarını ifade etti.

Sabah saatlerinde Hıdır’ın basit bir nedenle arkadaşlarıyla tartıştığını ancak kavga etmediklerini belirten Elhusi, şöyle konuştu:

“Gece otururken yıllardır arkadaşımız olan Mustafa Hıdır eve geldi. Bize bir gün sonra yurt dışına gideceğini söyledi ve ‘Belki de beni bu son görüşünüz olabilir’ dedi. Biz de kendisine yolunun açık olması dileklerimizi ilettik. Beş dakika sonra Mustafa ayağa kalktı ve tabancasını çıkarıp ateş açmaya başladı.

Mermilerden biri benim elimi sıyırdı, 3 arkadaşım öldü, 2’si yaralandı. Saldırıdan sonra Mustafa Hıdır nasıl kaçtı, fark etmedik bile. Neden böyle yaptı bilemiyoruz çünkü aramızda daha önceden hiçbir sıkıntı yoktu. Uzun süredir de arkadaştık ve kardeş gibi yaşıyorduk.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.