Beşinci kattan üzerine 500 litrelik su deposu düştü: Halatla indirmeye çalışıyorlarmış

Mersin'de bir apartmanın önünde arkadaşlarıyla sohbet eden 19 yaşındaki Alparslan Öztürk'ün üstüne beşinci kattan halatla indirilen 500 litrelik su deposu düştü. Olayı sıyrıklarla atlatan Öztürk suç duyurusunda bulundu.

Gündem 28 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Mersin'de Alparslan Öztürk'ün üzerine 500 litrelik su deposu düştü.

Mersin’de iş güvenliğini hiçe sayarak 500 litrelik su deposunu binanın çatısından aşağı halatla indirmeye çalışanlar depoyu düşürdü. Binanın önünde arkadaşlarıyla sohbet eden 19 yaşındaki Alparslan Öztürk şans eseri ufak sıyrıklarla kurtuldu.

Ders olması gereken olay 25 Haziran’da öğle saatlerinde Yenişehir ilçesine bağlı İnönü Mahallesi’nde meydana geldi. 1401 Sokaktaki oyun/eğlence işletmesinin sahibi Alparslan Öztürk’ün üstüne apartmanın önünde tanıdığıyla sohbet ettiği sırada çatıdan sökülerek halatla indirilmeye çalışılan güneş enerjisinin su deposu düştü. Su deposunun korkuluğa çarparak şiddetini yitirmesi ile olayı sıyrıklarla atlayan Öztürk ihmali bulunanlar hakkında suç duyurusunda bulundu. O anlar iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Yapay zekayla bir yılda 36 milyon iş güvenliği riski yakaladıYapay zekayla bir yılda 36 milyon iş güvenliği riski yakaladı

Yaşadığı olayın şokunu hala atlatamadığını söyleyen Öztürk “İşletmemin karşısındaki apartmanın önünde bir ağabeyimizle, arkadaşımla sohbet ederken yukarıdan sesler gelmeye başladı. Kafamı kaldırdığımda bir karartı gördüm. Kafamı kaldırmamla cismin düşmesi bir oldu. Yere düştüm. Olayın şokuyla üstüme neyin düştüğünü fark etmedim. Hemen hastaneye gittim. Omzumda ve kafamda zedelenme oluştu. Hala omzunda ağrı hissediyorum” dedi.

Olayda ihmali bulunanlar hakkında şikayetçi olduğunu belirten Öztürk “Hastaneden geldikten sonra videoyu izledim. Kafama su deposu düşmüş. Önünde durduğum apartmanın çatısından söküp halatla indiriyorlarmış. Hiçbir güvenlik önlemi almamışlar. Şans eseri korkuluk darbenin şiddetini biraz emmiş. Şu an hayatta olmayabilirdim. Hala kaldırımda yürürken korkuyorum. Sürekli yukarı bakıyorum, kafama bir şey düşecek mi diye. Bu olayda ihmali bulunanlardan şikayetçi oldum. Benim yerimde başka biri de olabilirdi” diye konuştu.

Avustralya'da Obama'lar krizi: İş güvenliği ihlali soruşturma konusu olduAvustralya’da Obama’lar krizi: İş güvenliği ihlali soruşturma konusu oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.