Beykoz’da hayalet kripto borsası kurup 111 milyon dolar çarptılar

İstanbul Beykoz'da kripto para borsasında kurdukları sistemle yüksek kar vaadiyle insanları kandırıp 111 milyon dolarlık vurgun yapan üç kişi yakalandı. Şüphelilerin evinden yüklü miktarda para ele geçirildi.

Gündem 10 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Kripto para dolandırıcılarının 111 milyon dolarlık vurgun yaptığı tespit edildi.

İnsanların kolay para kazanma merakı dolandırıcılar için adeta en büyük gelir kapısı. Yöntemler, isimler, şehirler değişiyor ama “yüksek kâr vaadi” acemi yatırımcıları kandırmaya yetiyor.

İstanbul Beykoz’da kripto para borsasında kurdukları sistem üzerinden yüksek kar vaadiyle insanları kandırıp 111 milyon dolarlık vurgun yapan üç kişi İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yakalandı.

Sabah’ın haberine göre şüphelilerin evinden yüklü miktarda dolar ve TL cinsi para ele geçirildi. Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığına kurdukları sistem üzerinden insanları kripto para borsasında yüksek kar vaadiyle kaldıraçlı işlem yapmaya yönlendirerek vurgun yaptığı ihbarı yapıldı.

Kaldıraçlı işlem, krediyle kripto para yatırımı yapmaya olanak tanıyor. Yatırımcı verdiği paradan yüksek miktarda kripto para alır. Alınan kripto paranın küçük değer kaybında bile tüm yatırımı kaybetme riski yüksektir. Sadece ana parayı kaybetmekle kalmayıp kripto para borsasına da borçlanılır.

Kripto parada 4 ayın en büyük düşüşü yaşanıyor; piyasalardan 170 milyar dolar silindiKripto parada 4 ayın en büyük düşüşü yaşanıyor; piyasalardan 170 milyar dolar silindi

İhbar üzerine harekete geçen savcılık soruşturma başlattı. Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı üzerine çalışma başlatan İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve Kripto İşlem Platformuna kayıtlarının olmadığını belirledi.

Omega Pro uygulamasının cep telefonlarına yüklenmesiyle yapılan vurgunda çok sayıda insanın mağdur edildiği belirlendi.

Şüpheliler, telefonlara yüklenmesini sağladıkları programla önceleri düşük düşük para kazandırdığı, daha fazla para kazanmak için yüksek miktarda para yatıranları ve kazandıkları parayı çekmek isteyenlere ödeme yapmayarak dolandırdıkları öğrenildi.

Çalışmalarını yoğunlaştıran Jandarma ekipleri, yapılan vurgunun yaklaşık 111 milyon dolar olduğu belirlendi. Beykoz Sulh Ceza Mahkemesi tarafından verilen arama kararı ile birlikte Jandarma ekipleri iki ayrı adrese baskın yaptı.

Operasyonda üç şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada bilgisayar, TL ve dolar cinsi yüklü miktarda para ile doküman ve kartlar ele geçirildi. Gözaltına alınan üç şüpheli İstanbul İl Jandarma Komutanlığına götürüldü. Operasyonla ilgili çalışmalar sürüyor.

Kripto düzenlemesi ne getiriyor?Kripto düzenlemesi ne getiriyor?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.