Bir çocuğu dövüp kayda alan altı genç tutuklandı

Büyükçekmece'de 12 ila 17 yaşlarındaki 8 çocuk, 16 yaşındaki M.A.Z.’yi

dövdü ve bunu cep telefonuyla kaydedip sosyal medyada paylaştı. Görüntülerin yayılması üzerine harekete geçen polis, 8 çocuğu gözaltına aldı ve bunlardan 6'sı tutuklandı.

Gündem 22 Ağustos 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Fotoğraf: DHA

İstanbul’un Büyükçekmece ilçesi yakın zamanda yaşanan bir olayla gündeme geldi. Şehrin sokaklarında dolaşan 16 yaşındaki M.A.Z. hiç beklemediği bir anda acımasız bir saldırının hedefi oldu. Saldırganlar da yaşları 12 ile 17 arasında değişen sekiz çocuktu. İddiaya göre bu şiddet eylemi yaklaşık bir saat sürdü.

Bu gençler M.A.Z.’ye saldırırken anbean cep telefonlarıyla kayda aldıkları bu dehşet verici görüntüleri sosyal medyada paylaştı. Paylaşılan videolar kısa sürede yayılınca büyük  tepki geldi.

Olayın yankıları sosyal medya aracılığıyla yalnızca kentte değil, tüm ülkede duyulurken polis ekipleri hemen harekete geçti.

Görüntülerden yola çıkan polis saldırıya karışan çocukları kısa sürede tespit etti ve hepsini gözaltına aldı.

Çocuk Büro’da gerçekleştirilen sorgulamanın ardından olaya karışan sekiz çocuktan altısı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Büyükçekmece’de yaşanan bu olay toplumda büyük bir üzüntü ve öfke yarattı. Gençler arasında artan şiddet ve zorbalık bu olayla bir kez daha gün yüzüne çıkarken herkesin aklında aynı soru vardı: Bu çocuklar böyle bir şiddeti nasıl normalleştirebilmişti?

'Sıra dayağı' geri geldi: Kur'an kursunda 20 öğrenciye darp‘Sıra dayağı’ geri geldi: Kur’an kursunda 20 öğrenciye darp

Manisa'da erkeklik krizi: Kadını döveni dakikalarca izlediler, kelepçelenince atağa geçtilerManisa’da erkeklik krizi: Kadını döveni dakikalarca izlediler, kelepçelenince atağa geçtiler

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.