Bir işçi böyle öldü: Geçen hafta yıldırım çarptı, dün de beton mikseri

Kalıp ustası olarak çalışan 37 yaşındaki İbrahim Erden beton mikserinin hortumunun çarpması sonucu 10 metre yükseklikten düşerek hayatını kaybetti. Erden bir hafta önce yine inşaatta çalışırken yıldırım düşmesi sonucu yaralanmıştı.

Gündem 24 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Bu kez kurtulamadı, iş cinayetinde hayatını kaybetti.

İş güvenliğini ciddiye almama, tedbirsizlik, en önemlisi denetimsizlik… Türkiye’de her yıl binlerce insan iş cinayetlerinde hayatını kaybediyor. Çarpıcı örnek İzmir’in Urla İlçesi’nde yaşandı.

Dan saat 13.00 sıralarında bir şantiyedeki inşaatta kalıp ustası olarak çalışan İbrahim Erden’e beton mikserinin hortumu çarptı. Çarpmanın etkisiyle dengesini kaybeden Erden yaklaşık 10 metrelik yükseklikten boşluğa düştü. Zemine çarparak hareketsiz kalan Erden’i gören mesai arkadaşlarının bildirmesiyle jandarma ve sağlık ekipleri geldi. Ağır yaralandığı belirlenen Erden 9 Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralı işçi doktorların müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi.

Bir hafta önce yıldırımdan yaralı kurtulmuş

37 yaşındaki İbrahim Erden’in bir hafta önce de inşaatta çalışırken yıldırım düşmesiyle yaralandığı öğrenildi. Erden’in cenazesi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

İş Sağlığı ve Güvenliği Meclisi’nin raporuna göre, sadece Ekim ayında Türkiye’de iş kazalarında 150 kişi hayatını kaybetti.

 

Güngören Belediyesi'nin şantiyesindeki iş kazasında çocuk işçi öldüGüngören Belediyesi’nin şantiyesindeki iş kazasında çocuk işçi öldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.