Bir kedi katliamı da Ankara’dan: Yavru kedilerin başlarını ve patilerini kestiler

Ankara'da sokağa atılmış bir kanepenin içinde başları ve patileri kesilerek öldürülmüş altı yavru kedi bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Gündem 7 Nisan 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Türkiye’de her gün yeni bir hayvana yönelik şiddet suçu işlenirken, yasalar da bunu önlemekte yetersiz kalıyor. Geçtiğimiz haftalarda Eros isimli kediyi katleden İbrahim Keloğlan’a iyi hal indirimiyle iki yıl altı ay hapis cezası verilmişti. ‘İyi halli’ bu cezayla Keloğlan cezaevine gitmekten kurtulmuştu.

İki hafta önce de Bursa’nın İnegöl ilçesinde altı yavru kedi başları kesilerek öldürülmüştü.

Bir kedi katliamı haberi de dün Ankara’dan geldi. Etimesgut’taki İstasyon Mahallesi’ndeki bir apartmanın önüne atılmış bulunan kanepenin içerisinde kafaları ve patileri kesilerek öldürülmüş altı kedi yavrusu bulundu.

Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye polis geldi. Polis çevrede inceleme yaptı. Üç aylık olduğu tespit edilen kedilerden de örnek alındı. Kediler, daha sonra alınarak gömülmek üzere götürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu yöneticisi Haydar Özkan olayla ilgili şunları söyledi: “Patileri, boyunları kesilmiş. Bunu yapan bir insan olamaz. Şayet bunu bir insan yaptıysa, buna da asla insan denemez. Bu olayla alakalı suç duyurusunda bulunduk. Ankara Emniyetimiz Hayvan Durum İzleme birimimiz incelemelere devam ediyor. Olay neticelenene kadar da takipçisi olacağız. Bu tür vahşetlerin artmasının nedeni, ülkemizde hayvanlar üzerinden kaos çıkartmak isteyen terör örgütü güdümünde hareket eden trol hesaplar ve onlara destek verenlerdir.”

Bursa’da kedi katliamı: Yavru kedilerin başlarını kestilerBursa’da kedi katliamı: Yavru kedilerin başlarını kestiler

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.