Bu bir ateş pahası kira dramıdır: İki çocuklarıyla tabelanın altında yaşıyorlar

Antalya'da, 25 yaşındaki Samet ve 29 yaşındaki Sümeyye Bozkaya çifti, kira ödeyecek kadar gelirleri olmadığı için biri iki, diğeri üç yaşındaki çocuklarıyla dört aydır sokakta yaşıyor.

Gündem 15 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Antalya’da kira fiyatları her geçen gün yükseliyor. 2+1 dairelerin kira fiyatı 10 bin TL’den başlıyor. 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 50 binden fazla vatandaşın hayatını kaybettiği depremlerin ardından yeni binalara olan talep artarken, yeni bina sayısının az olması nedeniyle fiyatlar daha da yükseliyor.

Diğer taraftan da enflasyonla birlikte yükselen fiyatlar yoksullar için hayatı çok daha zor hale getiriyor. Antalya’daki Bozkaya ailesi artan kiralar ve durdurulamayan fiyatların nasıl hayatlar ortaya çıkarabileceğini gözler önüne serdi.

Aile dört aydır geceleri bu tabelanın altına koydukları yatağın üzerinde kalıyor.

 

Samet Bozkaya, Antalya’da bir oto yıkamacıda çalışıyor. Ev kirasını karşılayacak geliri olmayan Bozkaya ailesi, dört aydır baba Bozkaya’nın iş yerinin tabelasının aralığına koydukları bir yatağın üzerinde kalıyor. İki yaşındaki Elizan Naz ile üç yaşındaki Rüzgar Umut’un, geceleri üşüdüğünü söyleyen baba Bozkaya, “Mart ayından beri sokaktayız. Çalışmama göre günde ortalama 400 lira kazanıyorum. Kazandığım parayla çocuklarımın masrafını karşılayamıyorum. Ev tutmaya çalıştım ama 7-8 bin lira isteniyor. Kirayı karşılayamadım. Bu duruma çare bulunmasını istiyorum” diye konuştu.

‘Sabaha kadar uyuyamıyor’

Samet Bozkaya, “Gece soğuk oluyor, çocuklar üşüyor. Dışarda kaldığımızdan dolayı çok korkuyoruz. Ben sabaha kadar uyuyamıyorum, işe uykusuz gidiyorum” dedi.

Sümeyye Bozkaya da dört aydır farklı yerde sokakta kaldıklarını söyleyerek, “Sokakta çok zorlanıyoruz. İki çocuğum aylardır duş bile alamadı. Devlet büyüklerinden ve hayırseverlerden yardım bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Samet Bozkaya, yardım için başvuruda bulundukları birimlerin not aldıklarını ama henüz dönüş yapmadıklarını söyledi.

Harekete geçilmezse 2030'da 575 milyon kişi aşırı yoksul olacakHarekete geçilmezse 2030’da 575 milyon kişi aşırı yoksul olacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.