Borçlunun mezarını açıp ateşe verdi: Nereye kaçıyorsun sen?

Aksaray'da 400 bin lira borç verdiği arkadaşı Abdullah Köse'nin intihar ettiğini öğrenen Abdullah Y. mezarlığa gitti ve mezarı kazdı. Aladdin Y. 'Nereye kaçıyorsun sen' diyerek açtığı mezarı ateşe verdi.

Gündem 23 Nisan 2024
Yakılan mezarlığa ekipler yönlendirildi.

Aksaray’da yaşayan Abdullah Köse sekiz gün önce çobanlar tarafından tüfekle vurulmuş halde bulundu. İntihar ettiği belirlenen 40 yaşındaki Abdullah Köse Ervah Kabristanlığı’na defnedildi. Ancak Abdullah Köse borçluydu; Aladdin Y.’den ticaret yapmak için 400 bin lira para almıştı. Bu paranın ödeme günü 20 Nisan olarak belirlenmişti, ama Abdullah Köse hayatını kaybettiği için Aladdin Y. borcunu alamadı.

Aladdin Y. ödeme günü akşam saatlerinde Abdullah Köse’nin defnedildiği mezarlığa gitti. Önce mezarın başında konuşan adam bir süre sonra çılgına dönmüşçesine küfürler etti. Ardından Abdullah Köse’nin mezarını biraz kazan Aladdin Y. sosyal medyadan da canlı yayın açtı ve “Kaçmak öyle kolay değil, seni toprağın altında yakacağım” dedi.

Aladdin Y.’nin sosyal medya paylaşımı.

Canlı yayında tüm yaptıklarını yayınlayan Aladdin Y. yanıcı madde dökerek açtığı mezarı ateşe verdi. Ölen şahsın başucunda gömülü isim yazılı tahtayı söken Aladdin Y. onu da yaktı. Ateşle birlikte bir yandan mezarı açmaya devam eden öte yandan ölen şahsa yönelik küfürler edip hakaretler eden Aladdin Y. “Evet Apo, döndük dolaştık geldik bak. Kaçmak öyle kolay veya basit değil kardeş. Nereye kaçıyorsun sen? Ezanlar şahit olsun, benim paramı öyle yiyip gidemezsin, eyvallah çekemem. Çoluğumun çocuğumun rızkını sen ye diye vermedim” dedi.

Canlı yayını gören ölen Abdullah Köse’nin yakınları durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. Mezarlığa çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Kısa sürede Abdullah Köse’nin mezarı başına gelen polis ekipleri Aladdin Y.’yi ateşe verilmiş mezarı bir yandan da kazarken yakaladı.

Saldırgan sakinleştirilip güçlükle gözaltına alınırken mezardaki ateş polis ve bekçiler tarafından söndürüldü. Aksaray Belediyesi Mezarlıklar Şubesi ekipleri açılan mezarı tekrar kapattı. Sorgulanmak üzere polis merkezine götürülen Aladdin Y. işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca “adli kontrol şartı” ile serbest bırakıldı.

Arkadaş cinayeti: Sevgilimle ilişkin varmış dedi, öldürüp yaktıArkadaş cinayeti: Sevgilimle ilişkin varmış dedi, öldürüp yaktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.