Boşanmak isteyen kızıyla kavga edip tüm aileyi katletti

Malatya’nın Arguvan ilçesinde 61 yaşındaki İsmet Budak boşanmak isteyen kızıyla kavga etmesinin ardından eşini, kızı ve torununu silahla vurarak öldürdü. Budak sonra intihara kalkıştı.

Gündem 7 Temmuz 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Katil baba solda kızıyla, sağda torunuyla

Malatya’daki katliam kadınların içinde olduğu cendereyi gözler önüne serdi. İstatistiklere göre kadınlar en çok en güvendiği insanlar, yani eşleri, babaları ve kardeşleri tarafından öldürülüyor. Ve bu ölümle en güvende hissettikleri yerlerde ya evlerinde ya da baba evinde karşılaşıyorlar. Malatya’da bir baba eşiyle kavga edip yanına gelen kızını geri göndermek istedi. İsteği reddedilince evdeki tüm kadınları katletti. 

Malatya’nın Arguvan ilçesi, Güveçli Mahallesi’nde oturan ve çiftçilik yapan 61 yaşındaki İsmet Budak dün gece saat 02.30 sıralarında boşanma aşamasında olan 33 yaşındaki kızı Cansu Aslan ile tartışmaya başladı. 

Haziranda rekor, ilk altı ayda yüzde 40 artış: Kadın cinayetleri patladıHaziranda rekor, ilk altı ayda yüzde 40 artış: Kadın cinayetleri patladı

Cansu Aslan kısa süre önce eşinden ayrılarak baba evine gelmişti. Baba Budak kızının eşiyle barışmasını istedi. Cansu Aslan ise babasına “Hayır, barışmak istemiyorum” dedi. Aldığı cevapla cinnet geçiren baba Budak üzerindeki tabancayla  64 yaşındaki eşi Songül Budak, kızı Cansu Aslan ve 5 yaşındaki torunu Bulem Aslan’a ateş açtı. Daha sonra aynı silahla intihar girişiminde bulundu.

Silah seslerini duyan komşuların haber vermesi üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri geldi.

Sağlık ekipleri yaptıkları kontrolde Songül Budak, Cansu Aslan ve Bulem Aslan’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Cenazeler otopsi yapılmak üzere Malatya Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

İsmet Budak ise Turgut Özal Tıp Merkezi’ne kaldırıldı. Olayla ilgili başlatılan tahkikat sürüyor.

Boşanma aşamasındaki eşinin ailesini ve komşusunu katlettiBoşanma aşamasındaki eşinin ailesini ve komşusunu katletti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.