Almanya Cumhurbaşkanı’na sanatla anlattı: Bu da ‘neyin’ diplomasisi

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'ın İstanbul verdiği davette ney çalan Burcu Karadağ vize sorununu anlatma fırsatı bulduğunu ve konuk cumhurbaşkanının görevlilere çözüm talimatı verdiğini söyledi.

Gündem 24 Nisan 2024

Birçok Avrupa ülkesinin Türkiye’den vize başvurularını reddetme oranı son yıllarda arttı. Bu ülkelerden biri Almanya.

Son aylarda aralarında birçok sanatçı, aydın ve öğrenci Almanya’dan vize alamadığını dile getirmiş, medyada Almanya’nın iltica başvurularının artacağı endişesiyle Türk vatandaşlarına vize vermediği iddiaları gündeme gelmişti.

Ancak Almanya en fazla vizeyi Türkiye’ye verdiklerini söyleyerek iddiaları reddediyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Kasım 2023’teki Almanya ziyaretinde de sorunu gündeme getirmiş, ancak ilerleme sağlanamamıştı.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ise iki gündür Türkiye’de. İlk olarak İstanbul’da temaslarda bulunan Steinmeier İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’yla görüştü. Alman liderin Ankara’da da temaslarda bulunması ve vize konusunun burada da gündeme gelmesi bekleniyor.

Ancak diplomatlardan ve siyasetçilerden önce vize diplomasisi sanatçı Burcu Karadağ’dan geldi.

Steinmeier gezisinin ilk gününde Almanya Büyükelçiliğinin Tarabya’daki tarihi yazlık rezidansında iş dünyası, gazeteci, siyasetçi ve spor dünyasından isimlere davet verdi.

Davette sanatçı Burcu Karadağ da Steinmeier ve konukları için kısa bir ney konseri sundu. Sosyal medya hesabından Steinmeier ve İmamoğlu ile fotoğraflarını paylaşan neyzen Karadağ Steinmeier’a Türkiye-Almanya arasındaki vize sorunundan söz ettiğini anlattı. Karadağ Almanya Cumhurbaşkanı’nın da “Çözün bu işi” diye görevlendirme yaptığını aktardı.

Burcu Karadağ’ın paylaşımı şöyle: “Ağır konuklarla dolu bir akşamüstü geçirdik. Sayın Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier‘ın Türkiye ziyareti sebebiyle verilen resepsiyonda ufak bir ney konseri yapmış olmaktan dolayı çok mutluyum. Kendisine ayrıca ülkemizde yaşanan -ve son yıllarda daha da kötüye giden- özellikle sanatçı ve iş insanları için büyük bir problem olan ‘vize’ sorununu anlattım ve sorunun çözülmesi için ricada bulundum. Baktı ki benden kurtuluş yok ‘çözün bu işi’ diye görevlendirmelerde bulundu. Sağolsun 🙂 Her şey halkımız için, çalışıyoruz 🙂 Çok güzel bir akşam oldu, emeği geçen herkese çok teşekkür ederim…”

Tereciye tere mi satıyor: Steinmeier dönerci getirdi, Almanya'da başı beladaTereciye tere mi satıyor: Steinmeier dönerci getirdi, Almanya’da başı belada

Çukurcuma'yı Filistin marşıyla inleten antikacı: Mesajımı verdim, başka söze gerek yokÇukurcuma’yı Filistin marşıyla inleten antikacı: Mesajımı verdim, başka söze gerek yok

Son vize kurbanı şair Haydar Ergülen olduSon vize kurbanı şair Haydar Ergülen oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.