Bursa’da zehirli kimyasal paniği: Açık kapaklı varilleri boş araziye yığıp kaçmış

Bursa Osmangazi'de boş bir arsada bulunan zehirli kimyasal variller paniğe yol açtı. AFAD ekipleri varillerin etil kloroformat içerdiğini ve metan gazı oluştuğunu tespit etti. Varilleri bırakan kişiye 90 bin lira para cezası verildi.

Gündem 20 Eylül 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Fotoğraf: DHA
Bursa’nın Osmangazi ilçesinin Geçit Mahallesi’nde boş bir arazide bulunan variller büyük bir paniğe yol açtı. İçerisinde etil kloroformat gibi zehirli bir kimyasalın yer aldığı yaklaşık 80 varil zabıta ekiplerinin devriye sırasında keşfedildi ve olay hızla yetkililere bildirildi.

Hurdacıların bulunduğu bölgede karşılaşılan bu tehlikeli madde hemen Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’na (AFAD) bağlı Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer Tehditler (KBRN) ekibini harekete geçirdi. Ekipler kısa sürede olay yerine intikal etti ve kapsamlı bir inceleme başlattı.

Varillerin kapaklarının açık olduğu fark edildi ve bu durum tehlikenin daha da büyümesine yol açabilirdi. Ancak şans eseri etil kloroformat maddesi zamanla etkisini kaybetmişti. Fakat bu süreçte metan gazı oluşumu meydana geldi ve çevre güvenliği açısından ciddi bir risk yarattı.

Bursa'da zehir alarmı! Boş arazide bulundu

90 bin lira para cezası

Olayın ardındaki kişi ise kısa süre sonra ortaya çıktı. Varilleri bölgeye bırakan kişinin geri dönüşüm işiyle uğraşan E.Y. olduğu tespit edildi.

Çevreye ve insan sağlığına yönelik büyük bir tehdit oluşturan bu davranış cezasız kalmadı. Çevre, Şehir ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü E.Y.’ye tam 90 bin liralık para cezası kesti.

Sahte zeytinyağı üretimi durdurulamıyor: Endüstriyel boya ekledikleri palm yağını satacaklardıSahte zeytinyağı üretimi durdurulamıyor: Endüstriyel boya ekledikleri palm yağını satacaklardı

Türkiye'den gönderilen 240 varil içinde uyuşturucu Guatemala'da yakalandı: Tek kullanımda bağımlılık yapıyorTürkiye’den gönderilen 240 varil içinde uyuşturucu Guatemala’da yakalandı: Tek kullanımda bağımlılık yapıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.