Artık her gün yaşanıyor: KYK yurdu asansör kazalarında son adres Rize

Rize Ayder KYK Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör kazası yaşandı. Kaza üzerine öğrenciler bahçede toplanarak yetkililere tepki gösterdi. Rize Valisi bahçede toplanan öğrencilere hitap etti, sorumluları görevden alacağını söyledi.

Gündem 6 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Son 10 gündeki 5'inci KYK yurdu asansörü kazasını Rize'de oldu.

Rize’deki Ayder KYK Kız Öğrenci Yurdu’nda dün akşam saatlerinde asansör kazası yaşandı. Anadolu Ajansı’nın haberine göre yurtta hizmet veren asansörlerden biri, bulunduğu kattan zemin kata kaydı.
Olayın ardından öğrenciler, yurdu boşalttı.  İhbar üzerine yurda sevk edilen itfaiye ekipleri, asansörleri kontrol etti. Yurt bahçesinde toplanan öğrencilerin yurt görevlilerine tepki göstermesi ve dağılmaması üzerine Rize Valisi İhsan Selim Baydaş öğrenci yurduna geldi.

Rize Valisi: Sorumluları tespit ettiğim anda görevine son vereceğim

Bina önündeki öğrencilere hitap eden Vali Baydaş, öğrenci temsilcileri ile görüştüğünü söyledi.
Kazada yaralanan olmadığını bildiren Baydaş, “Vali olarak söylüyorum; burada sorumlu olan arkadaşlarımızın görevden alınmasıyla ilgili, sorumluluk tespit ettiğim her arkadaşımın görevine son vereceğimi söylüyorum. Öğrenci arkadaşlarımla doğrudan temas kuracağım. Kendi telefonumu vereceğim. Yurdun her türlü problemi, asansörle ilgili sorunlar ifade edildi. Tamamıyla ilgili arkadaşlarınızla doğrudan iletişim kuracağım. Problemleri beraber çözeceğiz” diye konuştu. Vali ile birlikte yurt bahçesine gelen Gençlik ve Spor Müdürü kazayla ilgili açıklama yaptı, asansör düşmesiyle ilgili hiçbir öğrencinin sağlık problemi olmadığını, sadece asansörde kalan bir kişinin tedbir amacıyla hastaneye götürüldüğünü söyledi.

Son 10 günde Aydın, Çorum, Ordu ve Muş’taki KYK yurtlarındaki asansör kazaları yaşanmış, üst üste yaşanan bu kazalar sonrasında yurdun dört bir yanında protesto eylemleri düzenlenmişti.

Ne oluyor bu yurt asansörlerine?Ne oluyor bu yurt asansörlerine?

KYK'larda öğrenciler tesadüfen yaşıyor: Asansör kazasının adresi bu kez MuşKYK’larda öğrenciler tesadüfen yaşıyor: Asansör kazasının adresi bu kez Muş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.