Alaattin Çakıcı’dan öldürülen arkadaşıyla ilgili açıklama: Her zaman ziyaretime gelirdi

Suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'ya yakınlığıyla bilinen Derminix şirketinin sahibi Kemal Çağlar Temel iş yerinin önünde düzenlenen silahlı saldırı sonucu öldürüldü. Cinayetin ardından Çakıcı'dan açıklama geldi.

Gündem 10 Eylül 2024

İstanbul Üsküdar’da kozmetik ürünler satan Derminix adlı şirketin suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’ya yakınlığıyla bilinen sahibi Kemal Çağlar Temel iş yerinin önünde öldürüldü.

Olay saat 11.00 sıralarında Burhaniye Mahallesi’ndeki Burhaniye Abdullahağa Caddesi’nde kozmetik ürünleri satan firmanın önünde meydana geldi. İddiaya göre firmanın kurucusu Kemal Çağlar Temel motosikletiyle iş yerine geldiği sırada cadde üstünde kendisini bekleyen, cerrahi maskeli birinin silahlı saldırısına uğradı.

Saldırgan tabancayla 4-5 el ateş ettikten sonra yaya olarak kaçtı. Başından vurulan Kemal Çağlar Temel kanlar içinde yere yığıldı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yapılan kontrolde Kemal Çağlar Temel’in yaşamını yitirdiği belirlendi. Polis olay yerine güvenlik şeridi çekerken Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü iş yeri önünde detaylı inceleme yaptı.

İnceleme sonunda Temel’in cenazesi otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Bir saat bekledi

Görgü tanığı Halis Gündoğdu saldırganın hareketlerinden şüphelendiğini söyleyerek “Yaklaşık bir buçuk saattir burada duruyordu, maskeli. Bir ara kayboldu, sonra tekrar geldi, iş yerini gözetlemeye başladı. Ben hırsız falan zannettim, malzeme dışarıdaydı. 2-3 dakika sonra bir baktım, 4-5 el silah sesi. Motosikletle gelip kapıya yanaşan kişiye ateş etti. Vurulan kişi galiba iş yerinin sahibiymiş. Sonra yaya olarak kaçtı” diye konuştu.

Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Çakıcı’dan açıklama: Üç yıldan beri tanırım

Cinayetin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı “Bugün iş yerinin önünde öldürülen Kemal Çağlar Temel’in vefatına çok üzüldüm. Kendisini üç yıldan beri tanırım. Ziyaretime her zaman gelirdi. Benimle bir akrabalık bağı ve her hangi bir iş ilişkisi yoktu. Allah rahmet eylesin. Kamuoyuna saygılarımla” dedi.

Eski MİT'çi Mehmet Eymür'ün cenazesinde Peker ve Çakıcı çelengiEski MİT’çi Mehmet Eymür’ün cenazesinde Peker ve Çakıcı çelengi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.