Fatih Camii’nde bıçaklı saldırı: Biri imam iki kişi yaralandı

İstanbul’da Fatih Camisi’nde namaz sırasında İsrail karşıtı slogan atan bir kişi namazdan sonra imama ve cami cemaatine bıçakla saldırdı. İmam ve onunla birlikte yaralanan bir kişi hastaneye kaldırıldı.

Gündem 9 Ocak 2024
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

İstanbul’un en önemli camilerinden Fatih camii akşam dün akşam namazı saatinde provokasyon kokan bir eyleme sahne oldu. Provokasyonu engellemek isteyen cami imamı ve onu korumaya çalışan cami cemaatinden bir kişi eylemi düzenleyen kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Kurra Hafız Galip Usta ve cami cemaatinden bir kişi namazdan sonra şüpheli tarafından bıçakla yaralandı. Olaya ilişkin İstanbul Valiliği’nden de açıklama geldi.

İddiaya göre Ö.S. adlı kişi namazı sırasında İsrail aleyhtarı slogan atmak istedi ve cami imamı kurra hafız Galip Usta’nın müdahalesiyle özel güvenlik görevlileri tarafından camiden çıkarıldı.

Namazdan sonra imamın odasına giren Ö.S. imam Galip Usta’yı ve araya girmeye çalışan cami cemaatinden Bilal Erdem’i bıçakla yaraladı.

Yaralılar sağlık görevlilerince hastaneye kaldırıldı. Şüpheli Ö.S. gözaltına alındı.

Valilik yaralıların durumunu aktardı

İstanbul Valiliği de olaylı ilgili açıklama yaptı. Açıklamada Ö.S.’nin saat 19.15’te Fatih Camisi’nde slogan atarak cami içinde huzursuzluk çıkardığı belirtildi.

Fatih Camisi imamı Galip Usta’nın şahsı uyararak dışarı çıkmasını istediği belirtilen açıklamada Ö.S’nin bu sırada Galip Usta ve Bilal Erdem’i bıçakla yaraladığı belirtildi. Açıklamanın devamında “Şahıs olayın ardından güvenlik görevlilerince yakalanarak gözaltına alınırken Galip Usta ve Bilal Erdem olayın ardından kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alınmıştır. İki yaralının hayati tehlikesi bulunmamaktadır” dendi.

İstanbul Valisi Davut Gül de sosyal medya hesabından “Fatih Camii’nde uğradıkları saldırıda yaralanan hocamız Galip Usta ve talebesi Bilal Erdem’e Allah’tan şifa diliyoruz. Hastanede ziyaret ederek doktorlarımızdan bilgi aldık. Tedavileri devam ediyor. Fail yakalandı ve emniyetimiz olayı çok yönlü inceliyor. Geçmiş olsun” diye açıklama yaptı.

Dışarıya çıkarılınca bıçakla dönmüş

Olayla ilgili polis ekiplerince yapılan incelemeye göre şüpheli Ö.S akşam namazının ardından Fatih Camisi’nde “Allahu Ekber, kahrolsun İsrail. Uyanın Müslümanlar” diye bağırınca imam Usta kendisini cami içinde bağırmaması için uyardı.

Güvenlik görevlileri aracılığıyla cami dışına alınan şüphelinin bir süre sonra imam odasına gelerek orada bulunan Galip Usta ve Bilal Erdem’i bıçakladığı, olay yerinin hemen yanındaki odada olan güvenlik görevlilerinin de şüpheliyi yakaladığı belirlendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olaya ilişkin soruşturma başlatıldı.

Ak Parti’den ‘hoca’ya ‘geçmiş olsun’

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik İstanbul Fatih Camisi imamı Galip Usta ve cami cemaatinden Bilal Erdem’e yapılan bıçaklı saldırıyı lanetledi.

Çelik sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “İstanbul Fatih Camii imamı Galip Usta’ya ve cami cemaatinden Bilal Erdem’e yönelik menfur saldırıyı üzülerek öğrendik. Hadiseyle ilgili emniyet güçlerimiz ve adli makamlar harekete geçmiş, sorumlu kişi yakalanmıştır. Bu vesileyle Galip hocaya ve yaralı vatandaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Saldırıyı lanetliyoruz” dedi.

Atatürk'ün fotoğrafına saygısızlığa ve camide içkiye jet hızıyla iddianameAtatürk’ün fotoğrafına saygısızlığa ve camide içkiye jet hızıyla iddianame

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.