İmamoğlu emekli zammı tartışmasında mülteci kozunu çekti

Cumhurbaşkanı’nın ‘10 bin lira versem bütçeye 1,9 trilyon yük gelir’ dediği ve muhalefeti kışkırtıcı davranmakla suçladığı emekli zamları için İmamoğlu ‘mültecilere harcadığın 40 milyar dolar yük değil miydi?’ diye sordu.

Siyaset 1 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Ekrem İmamoğlu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu CHP Eyüpsultan Belediye Başkan adayı Mithat Bülent Özmen’le esnaf, CHP Gaziosmanpaşa Belediye Başkan adayı Hakan Bahçetepe ile de semt pazarı ziyaretleri yaptı. Her iki ziyarette de İmamoğlu ve vatandaşlar arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Eyüpsultan Çarşısı’nda vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan İmamoğlu ve Özmen yurttaşlardan gelen destek, eleştiri, talep ve sorunları dinledi.

Burada yurttaşlarla birebir sohbetleri sırasında bir emeklinin dertlerini dinleyen İmamoğlu, Erdoğan’ın emeklilere seyyanen zam kapısını kapatmasını eleştirdi.

‘Bütçeye o kadar yük olan şey var ki’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Emekli maaşlarına da değinen Ekrem İmamoğlu “Eğer emekliye 7 bin lira verirsem 1,4 trilyon; 10 bin lira verirsem 1,9 trilyon yük gelir” sözlerine tepki gösterdi, “Peki ben size bütçeye gelen yükle ilgili bir hatırlatma yapayım. Kaç yıl önce, hatırlayın, ‘Mültecilere 40 milyar dolar harcadım’ dedi mi? Peki o yük olmadı…O günden bugüne de 4 yılda daha ne kadar harcadı, onu da bilmiyoruz. Bütçeye o kadar yük olan şey var ki. Bakın; sarayını mı söylesem, başka şeyleri mi söylesem… Onlara girmeyeceğim. Onun için, onlar işin bu kötü sayfasını, siyasetin kirli sayfalarını açmaya çalıştıkça, ben, bu kötü yönettikleri ülkenin ekonomisini, ülkenin eğitimini, ülkenin mülteci sorununu suratlarına vurmaya devam edeceğim kardeşim, vurmaya devam edeceğim” dedi.

Erdoğan emekliye 'seyyanen zam' kapısını kapattıErdoğan emekliye ‘seyyanen zam’ kapısını kapattı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.