Camide içki şişesi paylaşmıştı, tutuklandı: ‘Aileme tepki olarak dinden nefret ettim’

Bir camide içki içtiği fotoğrafını sosyal medyada "3200 cami içinde hangi cami olduğunu bulabilirlerse…" notuyla paylaşan zanlı tutuklandı. İfadesinde ise ailesiyle sorunları olduğunu anlattı.

Gündem 19 Eylül 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

İstanbul Ataşehir’deki Kanuni Sultan Süleyman Camisi’nde bir kişinin içki içtiği belirlendi. Sosyal medyada içki içtiği anların fotoğrafını paylaşan zanlı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Mahkemeye sevk edilen şüpheli S.Y.Ö. tutuklandı. Şüpheli sosyal medya paylaşımında “3200 cami içinde hangi cami olduğunu bulabilirlerse…” notunu düşmüştü.

S.Y.Ö. emniyetteki ifadesinde Müslüman olduğunu belirterek “Kimsenin dini ile dalga geçmek, aşağılamak gibi bir derdim yoktu. Bu paylaşımın bu kadar büyüyeceğini bilmiyordum. Yaptığımdan dolayı pişmanım” savunması yaptı.

Öte yandan hakimlikte de ifade veren S.Y.Ö., paylaşımı alkol etkisinde yaptığını söyledi ve amacının saygısızlık, dine hakaret içermediğini anlattı. Ayrıca burada ailesiyle problemleri olduğunu da belirten zanlı, “Ailem ile de bu konuda çok sert tartışmalar yaşadım. Çünkü ailem çok muhafazakâr bir ailedir. Buna tepki olarak içimde dine karşı bir nefret oluştu. Bu nedenle paylaşım yaptım. Amacım saygısızlık yapmak değildi fakat beklediğimin üzerinde bir etkileşim alınca hatamı anladım ve paylaşımımı sildim. Kararsız bir yapım var, bu nedenle gelgitli bir dönemim oldu. Ailemin tavrı da beni buna sürükledi. Böyle bir paylaşım yüzünden ülke ayağa kalktı. Olayın buralara kadar geleceğini düşünmemiştim. Türk vatandaşların fazla kullandığı bir uygulama olmadığını düşündüğüm için böyle bir paylaşım yaptım. Bunu bu kadar yayan ben değilim” dedi.

Camide içki fotoğrafı paylaşıp ‘bulabilirlerse’ diye meydan okumuştu: Bulup gözaltına aldılarCamide içki fotoğrafı paylaşıp ‘bulabilirlerse’ diye meydan okumuştu: Bulup gözaltına aldılar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.