Bir meczup camide imamı bıçakladı, Türkiye onu konuştu

Fatih Camii imamı Galip Usta ve öğrencisi Bilal Erdem’i cami içinde bıçakla yaralayan Ömer Salgın'ın babası yaşananların oğlunun yaşadığı büyük buhrandan kaynaklandığını belirtirken "Kabul ederlerse özür de diler" dedi.

Gündem 10 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Fatih Camii’nde 8 Ocak akşam saatlerinde giren Ömer Salgın adlı kişi slogan atınca cami imamı Galip Usta tarafından sessiz olması hususunda uyarılmış, sonra bir bahaneyle imamın odasına girip cami imamı Galip Usta’yı ve öğrencisi Bilal Erdem’i bıçaklamıştı. Olay yerinde etkisiz hale getirilerek gözaltına alınan Salgın’ın camide “Müslümanlar uyanın putları camilerden çıkarın” diye bağırdığı anlaşılmıştı.

Olayın ardından emniyette ifade vermeyen Salgın tutuklanarak cezaevine götürüldü. Salgının eşinden ayrıldığı ve bir süredir dini konularla ilgili olduğu öğrenilirken eşiyle beraber olduğu gerekçesiyle bir gün önce de başka birini yaraladığı anlaşıldı.

Saldırgan Salgın’ın “Putları kaldırın” demesi selefi inancına bağlı olduğu iddialarını güçlendirirken Fatih Camisi imamı Hafız Galip Usta ve cami cemaatinden Erdem’e namazdan sonra yapılan bıçaklı saldırı güvenlik kamerasınca kaydedildi.

Yaralamadan sabıkası var

Camide bulunan bir polis ve özel güvenlik görevlilerince yakalanan şüphelinin daha önce kasten yaralamadan sabıka kaydı olduğu öğrenildi. Şüpheli Ömer Salgın’ın 2012 yılında evlendiği ve bu evlilikten iki çocuğu olduğu bildirildi. 2019 yılında eşinden boşanan şüphelinin 11 ve 9 yaşlarındaki çocuklarının velayetinin Kocaeli’nde ikamet eden annede olduğu belirtildi.

Sabah’ın haberine göre ailesiyle Bursa’da ikamet eden ve oto yedek parça işi yapan şüpheli Ömer Salgın’ın saldırıdan bir gün önce 7 Ocak günü Bursa’da boşandığı eşiyle ilişkisi olduğunu düşündüğü kimyager S.N.’yi dövdüğü öğrenildi.

Babası 10Haber’e konuştu

Emniyet sorgusunda tuhaf hareketlerde bulunan Salgın’ın babası Hüseyin Salgın’a 10Haber ulaştı. Bursa’da yaşadıklarını, oğlunun evlenip boşandığını, bir süredir işlerinin kötüye gittiğini ve bir-iki ay önce dini konulara merak sardığını söyleyen baba Saygın oğlunun İstanbul’a olaydan bir gün önce geldiğini öğrendiklerini söyledi.

Emniyet ve adliye arasında stresli bir gün geçirdiklerini aktaran baba Saygın “Olay çok şanssız bir döneme denk geldi. Oğlum büyük bir buhranın içinde” dedi.

Yaşananlardan sonra olayın yaşandığı Fatih Camii’ne gidip yaralıların bir şeye ihtiyacı var mı diye sorduğunu anlatan baba Saygın “Babası olarak özür dilemeye gittim. Kabul edilirse oğlum da özür diler” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Usta’yla telefonda konuştu

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum saldırıya uğrayan Fatih Cami İmamı Galip Usta’yı tedavi gördüğü Bezmialem Vakıf Üniversitesi Hastanesi’nde ziyaret etti.

Kurum ziyaret sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı telefonla arayarak yaralı Usta ile görüştürdü.

Görüşmede Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Erdoğan Usta ile selamlaşarak “Hocam geçmiş olsun, Rabb’im şifalar versin inşallah, Rabb’im yar ve yardımcımız olsun inşallah” dedi.

Cami İmamı Usta da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ederek “Rabb’im sizi muhafaza etsin, başımızdan eksik etmesin” dedi.

Erdoğan da “Rabb’im beterinden de korusun inşallah, Allah yar ve yardımcımız olsun. Bütün aileye selamlarımızı iletirseniz çok memnun olurum. Rabb’im şifalar versin inşallah” dedi. Ve Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir’den Usta’nın sağlık durumuna ilişkin bilgi aldı.

Prof. Dr. Özdemir de “Sayın hocamızın durumu iyi, dün bir bıçak yaralanması olmuş, öldürücü bir yere gelecek şekilde saldırı olmuş, yapılan ameliyat sonucunda herhangi bir şey çıkmamış. Şu anda hocamızın durumu gayet iyi, herhangi bir sıkıntı yok. Bugün muhtemelen burada (yoğun bakım) durur. Yarından itibaren de inşallah normal servise alacağız hocamızı” dedi.

Kurum’un ziyaretine AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan da eşlik etti.

 

İmamoğlu da ziyaret etti

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da saldırıda yaralanan imam Galip Usta’yı hastanede ziyaret etti. İmamoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Dün saldırıya uğrayan Fatih Camii İmamımız Galip Usta’yı tedavi gördüğü hastanede ziyaret ettik, sağlık durumu iyi. Bu vesileyle bir kez daha saldırıyı kınıyor, imamımıza ve cami cemaatinden Bilal Erdem’e acil şifalar diliyorum” dedi.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.