Candan kardeşler soruşturmasında ‘firari doktor’ ayrıntısı

Sosyal medya fenomenleri Nihal Candan ve Bahar Candan'ın gözaltına alındığı soruşturmada, operasyondan kısa süre önce yurt dışına kaçan Doktor Refik E.E’nin ucuza araç dolandırıcılığında mağdurları ikna eden kilit isim olduğu öğrenildi.

Gündem 16 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Dilan- Engin Polat çifti kadar son zamanlarda sosyal medya fenomenlikleriyle değil yeraltı örgütü suçlamalarıyla gündeme gelen fenomen bir ikili daha var.

Şu an gözaltında olan Nihal Candan ve Bahar Candan kardeşler.

Sosyal medya fenomenleri Nihal Candan ve Bahar Candan’ında aralarında bulunduğu üç kişinin gözaltına alındığı soruşturmada kilit ismin Doktor Refik E. E. olduğu belirlendi. TMSF’den sözde ucuza alacakları otomobillerin listesini kurbanlara gönderen kişinin bir süre önce yurt dışına çıkan ve firari olarak aranan Doktor Refik E. E. olduğu öğrenildi.

Sahte araç listesini o yolluyormuş

Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından önceki gün yapılan operasyonda Sosyal medya fenomenleri Nihal Candan ve Bahar Candan İstanbul’da Hacı İsrafil S. ise Kars ilinde gözaltına alınmışlardı. Şüphelilerin sorgusu Asayiş Şube Müdürlüğünde sürerken yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından yürütülen soruşturmanın kilit isminin İstanbul’da kliniği bulunan Doktor Refik E. E. olduğu tespit edildi. Doktor Refik E. E.’nin sözde TMSF den alacakları otomobillerin listesini kurbanlarına attığı, İstanbul’da düzenlenen toplantılara katılarak mağdurları ikna ettiği öğrenildi. Şüphelinin operasyondan önce yurt dışına çıktığı ve şu an firari olarak arandığı belirtildi.

Kardeşler ‘suçsuzuz’ diyor

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı üzerine başlatılan soruşturmada şüphelilerin sorgusu devam ediyor. Sosyal medya fenomenleri Nihal Candan ve Bahar Candan’ın yöneltilen suçlamaları kabul etmeyerek suçsuz olduklarını söylediği öğrenildi. Kars’ta gözaltına alınan Hacı İsrafil S.’nin de suçlamaları kabul etmeyerek kendisinin çetenin mağduru olduğunu iddia ettiği belirtildi. Şüphelilerin ifade alma işlemlerinin sürüyor, bu işlemlerin ardından şüphelilerin Küçükçekmece adliyesine gönderilmesi bekleniyor. Operasyonun kilit ismi haline gelen Doktor Refik E. E.’nin yakalanması için ise çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

TV’de ‘aptal’ı oynuyorlardı! Candan kardeşler örgütlü dolandırıcılıktan gözaltındaTV’de ‘aptal’ı oynuyorlardı! Candan kardeşler örgütlü dolandırıcılıktan gözaltında

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.