Zonguldak’ta bebeğe tecavüz davasında gelişme: 8 yaşındaki kız da defalarca tecavüze uğramış, 60’a yakın kişi şüpheli

Türkiye geçen hafta Zonguldak Çaycuma’daki çocuk istismarını konuştu, iki yaşındaki bebek tecavüz sonucu hayatını kaybetti. Soruşturma genişledi, 8 yaşındaki R.Ö’nün de istismara maruz kaldığı öğrenildi. Son olarak polis otosunda ölen şüphelinin R.Ö’ye tecavüzden gözaltına alındığı ortaya çıktı.

Gündem 1 Haziran 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Türkiye, geçen hafta Zonguldak Çaycuma’da bir bebek tecavüzünü ve ardından bu bebeğin ölümünü konuştu.

Meryem Ö. adlı anne, 2 yaşındaki bebeği NNÖ ve 8 yaşındaki kızı RÖ ile birlikte yaşıyordu. 25 yaşındaki Furkan Sevinç adlı kişi bir gece önce Meryem Ö. ile beraber olmuştu. Anne Meryem, 8 yaşındaki kızı RÖ ile bakkala gittiğinde Furkan Sevinç iki yaşındaki bebeğe tecavüz etti. Bebek bayılınca onu hastaneye götürdü, ‘Ben dayısıyım’ dedi ama doktorlar bebeğin tecavüze uğradığını anlayınca polis çağırdı, Furkan Sevinç burada gözaltına alındı. Daha sonra 2 yaşındaki NNÖ kurtarılamadı ve öldü.

Polis soruşturmasını derinleştirdiğinde anne Meryem Ö.’yi sorguya aldı ve bu sorgu sırasında 8 yaşındaki RÖ’nün de daha önce defalarca tecavüze uğradığı ortaya çıktı. İki yaşındaki bebeğe tecavüz edip ölümüne neden olan Furkan Sevinç zaten tutuklanmıştı, anne Meryem Ö de tutuklandı. Bu arada soruşturmada ortaya başka şüpheliler de çıktı ve tutuklandı. Bunların isimlerinin kısaltmaları MG, ÖC ve CS.

Anne Meryem Ö, konduğu hapishanede saldırıya uğradı, başka bazı mahkumlar üzerine kolonya dökerek onu yakmaya kalkıştı. Bu arada savcılık soruşturmasını 8 yaşındaki kızın daha önce uğradığı tecavüzler yönünde genişletmeye karar verdi.

Anne Meryem Ö. daha önce bir gündüz kuşağı programına katılarak, eski eşini bulamadığı için boşanamadığını söylemişti

Soruşturmada 60 kişinin adının geçtiği konuşuluyor

Olayı takip edenler, anne Meryem Ö.’nün telefonunda öz kızı RÖ’nün istismar görüntüleri olduğunu ve annenin çocuklarını para karşılığı sattığını iddia etti. Soruşturmanın şüpheli ifadeleri ve görüntüler üzerinden 60 kişiye kadar uzanacağı da gelen bilgiler arasında.

Bu olayla ilgili olarak polis iki şüpheliyi 22 Mayıs’ta İstanbul’da yakalanmıştı. Şüpheliler Çaycuma İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Zonguldak’a getirilmek üzere yoldayken onlardan biri Metin Sucu öldü. Polise göre Sucu, yolda Derince civarında otomobilden atlamaya kalkmış ve bu yüzden ölmüştü. Ancak mahkeme bu olayda iki polis memuru ile bir bekçiyi tutukladı. Aynı araçta bulunan diğer şüpheli Ahmet G. ise hastanede tedavi altına alındı, sonra da tutuklandı.

Metin Sucu, 8 yaşındaki R.Ö’ye istismar suçlamasıyla gözaltına alınmıştı

Polis aracında ölen Sucu, işkence gördü  iddiası

10Haber’in ulaştığı bilgilere göre Metin Sucu ile Ahmet G. bacanak. İki istismar şüphelisi beş yıldır İstanbul’da çalıştıkları şantiyede ikamet ediyorlar. Şüphelilerin isimleri soruşturma dosyasına ifadelerle giriyor.

Sucu’nun ailesinin iddiasına göre, Sucu’nun ölüm sebebi işkence. Ailenin ve Ahmet G.’nin iddiasına göre, Metin Sucu ile Ahmet G.’yi gözaltına alan polisler arabada şiddet uyguluyor. Daha sonra Derince’de bir benzinlikte şiddet devam ediyor. Metin Sucu’nun kaburgaları ve elleri kırılıyor. Kırıklara bağlı olarak iç organları zarar görüyor. İddiaya göre Sucu hastaneye ölü halde götürülüyor.

Sucu’nun defin ruhsatında ölüm sebebi “Genel beden travmasına bağlı çoklu kemik kırıkları ve buna bağlı gelişen organ yaralanması” olarak belirtiliyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.