Cemil Kılıç kendisine saldıranı evinin önünde buldu

İlahiyatçı Cemil Kılıç, 25 Mart'ta kendisini dövenlerden biriyle dün evinin önünde yeniden karşılaştığını söyledi. Kılıç karakola giderken verilen bilgiye göre şüpheli de gözaltına alındı.

Gündem 10 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

İktidara muhalif fikirleriyle öne çıkan ilahiyatçı Cemil Kılıç, 25 Mart’ta uzun bir süre hedef gösterilmesinin ardından saldırıya uğramıştı. Evinin önünde bir grup tarafından sopalarla dövülen Kılıç, yaşadıklarını ‘adeta Madımak gibi’ diyerek anlatmıştı. Yaşanan olaya dair açıklamasında zaten aylardır tehdit edildiğini söyleyen ilahiyatçı, “Bununla yalnızca bana değil tüm topluma bir gözdağı vermek istiyorlar” demişti.

Öte yandan Kılıç, geçen yıl MEB tarafından öğretmenlikten ihraç edilmişti. Bu noktada dikkat çeken ise Kılıç’ın ihraç öncesi attığı bir tweetti. İlahiyatçı o tweetinde Hiranur Vakfı’nda cinsel istismara maruz bırakılan 6 yaşındaki kız çocuğunu savunmuştu ve “Sapıklığa tepki gösteriyoruz; İslam’a saldırı var, diye bağırıyorlar. Yazıklar olsun! İslam’a saldıran asıl sizsiniz! Çünkü siz sapkın amellerinizle İslam’ı yıkmaya çalışıyor, İslam’ı tahrif ediyorsunuz. Biz ise arı duru İslam’ı sizin şerrinizden korumaya çalışıyoruz” demişti. Bundan kısa bir süre sonra ise Kılıç’a verilen ihraç kararı iptal edilmişti, Kılıç da o iptal kararını “Sapık imam Halil Konakçı, İslam düşmanı Akit, sapık tarikatlar ve avaneleri, size bir haberim var. 97 gün önce ihraç edildiğim görevime yakında yeniden başlıyorum. Yargı, MEB’in işlemini hukuka aykırı bulup iptal etti. Ben boyun eğmem! Yaşasın Atatürk devrimi!” diyerek duyurmuştu.

Cemil Kılıç 25 Mart’ta saldırıya uğramıştı.

Dün Cemil Kılıç kendisini dövenlerden biriyle evinin önünde yeniden karşılaştığını söyledi. Kılıç’ın anlatımına göre kendisi bir panelden eve dönüyordu ve evine geldiğinde bina girişinde kendisine saldıranlardan birini gördü. Başta kim olduğunu anlamadı ve ilerleyip danışmaya selam verdi fakat saldırgan danışmandan önce davrandı, ‘Aleykümselam’ dedi. Kendisini tanıtan bu kişi ardından Cemil Kılıç’a hakaret ermeye başladı ve Kılıç’ın da karşılık vermesiyle tartışma yaşandı. Araya bina görevlisi girince tartışma sona erdi Kılıç da polisi aradı, yarın ilgilenecekleri yönünde bir yanıt aldı. Bunları yaşadığını anlatan Kılıç, konutunda kendisini güvende hissetmediğini de söyledi.

Kısa bir süre sonra gelişmeleri aktaran Kılıç, Gaziosmanpaşa Karakolu’na gittiğini ve şikayetçi olduğunu söyledi. Kılıç’a verilen bilgiye göre şüpheli ise gözaltında.

İlahiyatçı Cemil Kılıç’a saldırıİlahiyatçı Cemil Kılıç’a saldırı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.