Çeşme yangını: Son anlarında kaçmaya çalıştıklarını anlatmış

İzmir'in Çeşme ilçesindeki orman yangınında hayatını kaybeden üç kişiden 35 yaşındaki Mine Elmas'ın çektiği son görüntü ortaya çıktı. Görüntüde Elmas yangının evlerine yaklaştığını, çocukları ve komşularıyla kaçmaya çalıştıklarını anlatıyor.

Gündem 16 Temmuz 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
68 yaşındaki sıhhi tesisat ustası Mesut Coşkunöz(sol altta), oğlu 40 yaşındaki grafik tasarımcı Hilmi Coşkunöz(sağ üstte) ve 35 yaşındaki ev kadını Mine Elmas (sağda)

Çeşme ilçesi Alaçatı Mahallesi Deliklikoy mevkisindeki ormanda dün saat 11.30’da yangın çıktı. Dumanları fark eden çevredekilerin haber vermesi üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait iki uçak, dört helikopter, 16 arazöz, üç su ikmal aracı, üç dozer ve bir yer ekibi sevk edildi.

Havadan ve karadan müdahaleyle saat 14.30’da kontrol altına alınan yangında alevlerin arasında kalan 68 yaşındaki sıhhi tesisat ustası Mesut Coşkunöz, oğlu 40 yaşındaki grafik tasarımcı Hilmi Coşkunöz ve 35 yaşındaki ev kadını Mine Elmas hayatını kaybetti.

Anne ve oğlu iki gün önce yangında hayatını kaybetmişti: Kızı da başka bir evde ölü bulunduAnne ve oğlu iki gün önce yangında hayatını kaybetmişti: Kızı da başka bir evde ölü bulundu

İzmir Valisi Süleyman Elban bölgede incelemelerde bulunup görevlilerden bilgi aldı. Ardından açıklamada bulunan Vali Elban yangının bölgedeki dört vatandaşın bahçesinde çalışma yapılırken çıktığını dile getirerek “Yangın saat 14.30 itibarıyla kontrol altına alınıp söndürüldü. Yangın tamamen sonlandıktan sonra üç arkadaşımızın hayatını kaybettiğini belirledik. Yangına sebebiyet veren dört kişi jandarma tarafından gözaltına alındı” dedi.

Vali Süleyman Elban alevlerin tehdit ettiği bölge sakinlerinden biri çocuk beş kişinin de ekipler tarafından kurtarıldığını söyledi.

Hayatını kaybedenlerin cenazeleri otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Yangından sağ kurtulanlar arasında Hilmi Coşkunöz’ün eşi, çocuğu ve Mine Elmas’ın iki çocuğunun da olduğu öğrenildi.

Hayatını kaybedenlerin cenazeleri otopsi işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edildi. Adli tıp kurumu önünde otopsi işlemlerinin bitmesini bekleyen Hilmi Coşkunöz’ün eşi Simay Coşkunöz’ün bacaklarında çizikler ve yanıklar olduğu görüldü.

Yangında hayatını kaybeden ve akraba olan üç kişinin dumandan etkilenmemek için yangının aksi yönüne kaçmaya çalıştıkları, Mine Elmas’ın kanser hastası Mesut Coşkunöz ile oğlu Hilmi Coşkunöz’e yardım etmek isterken alevlerin arasında kaldığı öğrenildi. Elmas’ın cep telefonu kamerasıyla kayda aldığı son görüntü de ortaya çıktı.

Görüntüde Mine Elmas’ın yangının evlerine yaklaştığını, çocukları ve komşularıyla kaçmaya çalıştıklarını anlatarak, “Evlerimizin olduğu yer yanıyor. Şu anda dağa doğru kaçmaya çalışıyoruz. Dört yetişkin üç çocuk var” dediği anlar yer aldı.

‘Çeşme kundakçısı’nın yangın başlatırken görüntüleri çıktı‘Çeşme kundakçısı’nın yangın başlatırken görüntüleri çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.