Cezaevinde kendini yaralayan Bahar Candan hastaneye kaldırıldı

'Kara para aklama' suçundan tutuklu sosyal medya fenomeni Bahar Candan, Silivri'de kaldığı cezaevinde kendini yaraladı.

Gündem 26 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Sosyal medya fenomenleri Nihal Candan ve Bahar Candan, dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamasıyla altı ay önce tutuklanmıştı. Cezaevinde ‘anoreksiya’ hastalığına (yemek yememe) yakalanarak 37 kiloya kadar düşen Nihal Candan 26 Nisan’da serbest bırakılmıştı.

Cezaevinde kalan diğer kardeş Bahar Candan ise dün kendini yaralayarak zarar verdi. Candan, Silivri Devlet Hastanesi’ne sevk edilerek tedavi altına alındı.

Çete lideri itirafçı olmuştu

10 gün önce de aynı soruşturmada çete lideri olarak yargılanan Onur Apaydın etkin pişmanlık dilekçesi sunarak itirafçı olmuştu.

Pişmanlık dilekçesinde çetenin lideri olmadığını iddia eden eski polis memuru Onur Apaydın örgütün en önemli isimlerini tek tek sıralayarak çete liderinin kim olduğunu belirtti. Suç örgütünün işlettiği gece kulüpleri ve işyerlerini de 10 sayfalık dilekçesinde yazdı. Apaydın bu bölümde Sarallar isimli suç örgütünü işaret etti.

Apaydın dilekçesinde bu operasyonla gündemde yer alan Nihal ve Bahar Candan kardeşlerle ilgili de bilgi verdi. Nihal ve Bahar Candan kardeşlere araba reklamı yaptırmadığını belirten Apaydın “Bu iki kız kardeşin Instagram’da çok büyük bir takipçi kitlesi vardır. Fakat paylaşımlarına bakıldığında “Ben aldım çok kazandım, siz de alın kazanın’ gibi bir paylaşımları yoktur. Bahar ve Nihal Candan örgütün kasası değildir” dedi.

Yaşadığı ilişkilere değinen Onur Apaydın dilekçesinde bu örgütün ve eylemlerin daha net şekilde ilintilerini ve ilişkilerini, kimin kime nasıl para, araç veya mülk geçiş yaptığını, emir komuta zincirini, hiyerarşik yapıyı en doğru şekilde izah edebileceğini, anlatabileceğini belirtti.

Uyuşturucu operasyonunda vurulan polis Candan Kardeşler dosyasında sanık olduUyuşturucu operasyonunda vurulan polis Candan Kardeşler dosyasında sanık oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.