CHP ‘çalışan emekliye ikramiye yok’ düzenlemesini AYM’ye taşıdı

CHP, 5 bin lira ikramiye düzenlemesinde çalışan emeklilerin kapsam dışında tutulması kararının iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yaptı.

Gündem 11 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
CHP emekli düzenlemesinin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın AYM karşısındaki Ahlatlıbel Parkı’nda yaptığı basın açıklamasında 7464 sayılı Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında emeklilere yapılacak 5 bin liralık ödemeden çalışan emeklilerin yararlanamayacağını hatırlattı.
Bütçe yetersizliği nedeniyle emekliye para verilemediği iddialarını dile getiren Günaydın emeklileri bu açlık sınırının altında yaşama mahkum etmenin açıkça zulüm olduğunu söyledi.

Başvuruyu CHP adına Grup Başkanvekili Engin Günaydın yaptı.

“İnsan haklarına aykırı”

Emeklilere ödenecek 5 bin liranın yetersiz olduğunu söyleyen Günaydın, çalışan emekliye ödeme yapılmamasının ise insan haklarına aykırı bir uygulama olduğunu savundu.
Yasa TBMM’den geçerken her türlü muhalefeti yaptıklarını söyleyen Günaydın 7464 sayılı kanunda yer alan ilgili düzenlemenin iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvuracaklarını kaydetti. Açıklamanın ardından Günaydın, Anayasa Mahkemesine iptal dilekçesini sundu.

Emekliye 5 bin lira ikramiye ödemesi yarın başlıyorEmekliye 5 bin lira ikramiye ödemesi yarın başlıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.