CHP ilçe yöneticisine uzun namlulu silahla saldırı

CHP Sultangazi Gençlik Kolları yöneticisine uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Saldırıda kullanılan araç daha sonra yakılmış halde bulundu. Yaralanan ilçe yöneticisi ameliyat edildi, hayati tehlikesi yok.

Gündem 23 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Saldırıda kullanılan araç yakılmış halde bulundu.

Saat 16.00 sıralarında Sultangazi İlçesi’nde CHP Sultangazi İlçe Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Ali Kılıç’ında içinde bulunduğu otomobile yönelik başka bir araçtan uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda yaralanan Ali Kılıç, sağlık ekipleri tarafından olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Sultangazi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada ameliyata alınan Kılıç’ın sağlık durumunun iyi olduğu, hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

Görüntülerde kırmızı araç beyaz renkli bir araç tarafından yakın takibe alınmış.

Görüntünün devamında beyaz araç kırmızı aracın önünü kesiyor ve araçtan ateş ediliyor.

Saldırı anı güvenlik kamerasında

CHP İlçe yöneticisi Ali Kılıç’ın yaralandığı saldırı güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntüde, otomobilin geçişinin ardından beyaz bir otomobilin geldiği ve Kılıç’ında içinde bulunduğu otomobilin önünü kestiği görülüyor.

Yanan araç içinde saldırıda kullanıldığı tahmin edilen silahlar da yanmış halde bulundu.

Saldırıda kullanılan araç ve silahlar yakılmış

Silahlı saldırıdan 2 saat boş arazide silah sesleri duyan ve bir otomobilin yandığını gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri tarafından söndürülen yangının ardından otomobilde yapılan incelemede 2 adet uzun namlulu silah bulundu. Yapılan incelemelerin ardından otomobilin CHP İlçe yöneticisine yönelik saldırıda kullanılan araç olduğu belirlendi.

Taksiye binip kaçmışlar

Gördü tanıklarının bildirdiğine göre, otomobili yakan 4 kişi taksiye binerek olay yerinden uzaklaştı. Polis,  saldırıyı kaçan 4 şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.

Sultangazi'de silahlı saldırı: 16 yaşında çocuk öldüSultangazi’de silahlı saldırı: 16 yaşında çocuk öldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.