Bursa Karacabey’de çiftçilerin eylemine jandarma engeli: ‘Hükümet istifa’ sloganları atıldı

Bursa'da çiftçilerin tarım ve hayvancılıkta yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek için yaptığı eyleme jandarma müdahale etti.

Ekonomi 8 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Bursa’nın Karacabey Ovası’nda salçalık domatesleri ellerinde kalan üreticiler Bursa-İzmir Karayolu’nda sorunlarını dile getirmek amacıyla eylem yaptı. Emeklerinin karşılığını isteyen üreticileri jandarma ve çevik kuvvet ekipleri engellemeye çalıştı. Gergin geçen eylemde domates üreticileri “Çiftçiye uzanan eller kırılsın”, “Hükümet istifa”, “Çiftçi mahsulüne sahip çık” sloganları attı. Çiftçiler eyleme devam ediyor.

Eylem yapılan yere gelen Karacabey Kaymakamı Hakan Kafkas da çiftçi ve üreticilerin sorunlarını ilgili makamlara ileteceklerini söyleyip kendilerinden eylemlerine son vermelerini istedi.

“Omuz verme zamanı”

ANKA’nın aktardıklarına göre CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal önceki gün Karacabey’de “Türkiye’nin en çok salçalık domates üreten bölgesinde tarlada 3 liraya mal olmuş bir ürün maalesef şu anda serbest piyasada 2 lira 30 kuruşa kadar düşmüş. Çiftçi gerçekten çok büyük bir zarar ve umutsuzluk içinde. Onlarca TIR ürün maalesef meralara döküldü, hayvan yemine gitti. Aynen karpuzda olduğu gibi. Şimdi domatese el atma, Karacabey çiftçisine el atma, omuz verme zamanıdır” açıklaması yapmıştı.

Fındıkta fiyat savaşları: Çiftçi kazanıyor mu?Fındıkta fiyat savaşları: Çiftçi kazanıyor mu?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.