Çocuk Evi’nde de cinsel istismar: Memur tutuklandı

Zonguldak'ta Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Evi'nde kalan 14 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen kurum çalışanı memur Tugay A. tutuklandı.

Gündem 30 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Tutuklanan Tugay A.

Çocuklara yönelik cinsel suçlarda artış yaşanırken Adalet Bakanlığı verilerine göre 2023’te “çocuk istismarı” suçundan açılan dosya sayısı 31 bin 216’ya çıktı. 2023 yılında çocukların istismarı suçu kapsamında ceza mahkemelerinde toplam 14 bin 919 dosya karara bağlandı. Dosyalardaki sanık sayısının 16 bin 472, isnat edilen suç sayısının ise 18 bin 739 olduğu bildirildi. Çocuğa cinsel istismar suçundan 2023 yılında 7 bin 88 kişi cezaevine girdi.

Kızını istismar eden adamdan görüntüleri mahkemeye veren avukata suç duyurusuKızını istismar eden adamdan görüntüleri mahkemeye veren avukata suç duyurusu

Bu suçlardan mağdur olan çocukların da aralarında olduğu korunmaya muhtaç birçok çocuk Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Çocuk Evleri’nde yaşıyor. Bakanlığın sitesinde buraların “çocukların temel gereksinimlerinin karşılanabileceği, güvenilir bir ortamda, toplu yaşamın getirdiği olumsuzlukları yaşamadan, geleceğe güvenle bakabilecekleri” yerler olduğu anlatılıyor. Ancak Düzce’de yaşanan olay Çocuk Evi’nin de güvenilirliği sorgulatacak cinsten.

Düzce Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Evi’nde kalan S.Z. kurum çalışanı 23 yaşındaki Tugay A.’nın kendisini evine götürüp cinsel istismarda bulunduğunu görevlilere anlattı. Tugay A.’nın kimseye söylememesi için baskı yaptığını söyleyen S.Z.’nin pedagog eşliğinde ifadesi alındı. Olay ile ilgili soruşturma başlatıldı, Tugay A. dün gözaltına alındı. Tugay A. işlemleri sonrası tutuklandı.

Tugay A.’nın da devlet korumasında, yurtta büyüdüğü, bu sayede memuriyet hakkı kazandığı, ardından da Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde çalışmaya başladığı öğrenildi. Tugay A. hakkında ayrıca idari soruşturma başlatıldı.

Yılda 300 milyon çocuk online cinsel istismara maruz kalıyorYılda 300 milyon çocuk online cinsel istismara maruz kalıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.