Çocuk istismarı görüntülerine 10, uyuşturucu operasyonunda iki gözaltı

Mersin'de çocuk istismarı görüntülerini yayan ve görüntülerde yer alan kişilere yönelik operasyonda 10 kişi gözaltına alındı, üçü tutuklandı. Artvin'deki uyuşturucu operasyonundaysa iki şüpheli gözaltına alındı, 502 kilogram esrar ele geçirildi.

Gündem 29 Ağustos 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Mersin'deki operasyondan bir kare.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Artvin’de Jandarma Genel Komutanlığı koordinesinde, İl Jandarma Komutanlığı’nca uyuşturucu imalat ve ticaretine yönelik ‘Narkoçelik-36 Operasyonu’ düzenlendiğini duyurdu. Buna göre; belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı baskında iki şüpheli gözaltına alındı. Yapılan aramalarda 502 kilogram esrar ele geçirildi.

Operasyonu gerçekleştiren jandarmayı tebrik eden Yerlikaya “Aziz milletimizin bilmesini isterim ki ülkemizi zehir tacirlerinden temizlemeye kararlıyız. Ülkemizin dört bir yanında zehir tacirlerine karşı operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek” dedi.

Bir operasyon da Mersin’deydi. Buradaki operasyon siber suçlar koordinesinde yürütüldü. Müstehcen içerikli görüntüler yayan ve bu görüntülerde çocuk istismarı yapan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı. Çalışma kapsamında gerçekleştirilen sanal devriyeler ile 10 şüphelinin kimliği tespit edildi. Operasyonla gözaltına alınan şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyale el kondu.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerin üçü çıkartıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Yedi şüpheliyse adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

49 ilde operasyon: 2 ton 428 kilo uyuşturucu ele geçirildi49 ilde operasyon: 2 ton 428 kilo uyuşturucu ele geçirildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.