Uluslararası uyuşturucu çetesine operasyon: Çete lideri Kocaeli’de yakalandı

Kocaeli, Antalya ve Tekirdağ'da düzenlenen operasyonda uluslararası uyuşturucu ticareti yapan çetenin lideri yakalandı. Baskınlarda ele geçirilen uyuşturucu kayıtlara Türkiye’de bir defada yakalanan 'en büyük üçüncü kokain miktarı' diye geçti.

Gündem 11 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Operasyona ait bir görüntü.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından ‘Uluslararası Uyuşturucu Madde’ ticareti yapan organize suç örgütüne düzenlenen NARKOÇELİK-11 operasyonunu duyurdu. Buna göre operasyonda çete lideri Lübnan ve Venezuela uyruklu olan Danı Talal Awad Abushanap dahil 13 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların dördü yabancı uyruklu ve Kocaeli dahil üç ilde baskınlar düzenlendi.

Baskınlarda 608 kilogram kokain ve 527 kilogram 500 gram uyuşturucu madde çoğaltımında kullanılan ara kimyasal madde ele geçirildi. Bu operasyonda ele geçirilen uyuşturucu madde miktarı EGM tarafından Türkiye’de bir defada yakalanan ‘üçüncü en büyük kokain miktarı’ oldu. Kocaeli, Antalya ve Tekirdağ’da düzenlenen operasyonlarda yakalanan yasadışı materyal şöyle:

579 kilo 300 gram likit halde kokain,
7  kilo 790  gram kokain (yedi paket halinde preslenmiş olarak)
20 kilo 500 gram gübreye emdirilmiş halde kokain,
625 gr kokain maddesi
827 kilo 500 gram uyuşturucu madde çoğaltımında kullanılan ara kimyasal maddeler,
Bir adet uyuşturucu preslemede kullanılan pres makinesi,
Sekiz adet kokain maddesinin preslemesinde kullanılan baskı kalıpları,
Bir adet hassas terazi,
Bir adet pompalı adet tüfek,
Uyuşturucu madde ayrıştırmada ve çoğaltımında kullanılan çeşitli aparatlar.

Peki şüphelilerin uyuşturucu dağıtımı rotası nasıldı? Yerlikaya bunu “Temin ettikleri kimyevi maddeleri Tekirdağ’ın Saray ilçesi kırsalında bir bağ evine depoladıkları, örgüt üyelerinin depoladıkları kimyevi maddeleri Antalya’ya sevk ettikleri, Antalya, Döşemealtı ilçesinde bulunan bağ evlerinde gübreye emdirilmiş kokain maddesini ayrıştırma ve çoğaltma faaliyetlerinde bulundukları ve çoğalttıkları uyuşturucu maddenin bir miktarını piyasaya sürmek amacıyla harekete geçtikleri tespit edildi” diyerek açıkladı.

Kırmızı bültenle aranan uyuşturucu baronuna Yerlikaya döneminde vatandaşlık verilmiş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.