Çocukları yangın çıkaran kiracıyla evsahibini polis biber gazıyla ayırdı

Aksaray'da bir kiracının üç çocuğu evde yangın çıkardı. Alevler söndürüldü ama ev sahibiyle kiracı yangın yüzünden birbirine girdi, polis kavgayı biber gazıyla ayırdı.

Gündem 19 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Evsahibi ve kiracılar kavga etti.

Aksaray’daki Paşacık Mahallesi 1623 Sokak’taki 5 katlı binanın giriş katında oturan 40 yaşındaki Aysel A.’nın 5, 7 ve 14 yaşlarındaki üç çocuğu çakmakla oynarken evde yangın çıktı. Diğer dairelerde oturanlar durumu polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Adrese sevk edilen ekipler yangını söndürdü. Ev sahibi Seyhan Dağ ve binada oturan yakınları kiracı Aysel A.’ya tepki gösterdi. Polis ekipleriyle bu kişiler arasında arbede çıktı. Polis gruba biber gazı sıkıp takviye ekip çağırdı. Aysel A. ve üç çocuğuyla binada oturan iki kişi ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Çocuklar hem kavgadan hem yangından korktu.

Ev sahibi 67 yaşındaki Seyhan Dağ “Kiracımız eve çocuklarını atıp gidiyordu. Çocukları da sürekli birbirleri ile kavga ederdi. Yılbaşında kontratı bitti. Kış günü ev bulamaz biraz daha otursun dedim. Kiracım da tamam dedi. Kiracım ‘aylık 8 bin lira olsun’ dedi. Ben de 8 bin lira olmaz, evsizlik zor, 5 bin lira yaptık. Eşim Ahmet ‘kiracımız sürekli çocukları eve bırakıp gidiyor bir gün evi yakarlar’ dedi. Bugün de çocukları evi yaktı. Şikayetçiyim. Yanan evin daha borcunu bile ödemedik” dedi.

Mülk sahibi ‘tadilat için çık’ dedi, kiracı ‘boşalt’ anlayıp evi yaktıMülk sahibi ‘tadilat için çık’ dedi, kiracı ‘boşalt’ anlayıp evi yaktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.