Cumaya dikkat: Yağışlar geri dönüyor

Meteoroloji’nin hava durumu tahmin raporuna göre hava sıcaklıkları ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyretmeye devam edecek. Sağanak yağış ise cuma gününden itibaren yeniden yurda dönecek. Yarın Türkiye'nin her yerinde yağmur olacak.

Çevre 8 Mayıs 2024
Meteoroloji cuma günü yağışların geri döneceğini duyurdu.

Bahar havası yurt genelinde kendini iyiden iyiye hissettirirken Meteoroloji cuma günü için uyardı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülke genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Edirne ve Kırklareli çevrelerinin yerel sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den 18 il için kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısıMeteoroloji’den 18 il için kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı

Yurt genelinde hava sıcaklıklarının iki ila dört derece artacağı, rüzgarın ise batı ve güney kesimlerde güneyli, diğer yerlerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Meteoroloji Mühendisi Orhan Şen Marmara ve Ege için cuma günü yağmur beklendiğini söyledi. Şen hafta sonu yağışla birlikte Marmara ve Karadeniz’de sıcaklıkların ortalamanın altına ineceğini belirtti. Havaların 15 Mayıs’tan sonra ısınacağını söyleyen Şen mayıs ayında bazı illerin ortalama en yüksek sıcaklıklarını da şöyle sıraladı:

İstanbul 23 derece, İzmir 28 derece, Antalya 25 derece, Ankara 23 derece, Trabzon 18 derece, Gaziantep 25 derece

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün beş günlük hava tahmin haritası şöyle:

Meteoroloji’den 15 il için yoğun yağış uyarısıMeteoroloji’den 15 il için yoğun yağış uyarısı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.