‘Korna çalma’ diyen kişiyi tekme tokat dövmeye kalktı ama o kişi Cumhuriyet Savcısıydı

Fenerbahçe-Alanyaspor maçını izleyen Yargıtay Cumhuriyet Savcısı İşçimen otopark çıkışında yumruklu saldırıya uğradı. Kameraların saniye saniye kaydettiği saldırı korna çalma tartışmasından çıktı. Saldırganın 7 ayrı suç kaydı ortaya çıktı.

Gündem 2 Eylül 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı

30 Ağustos Cuma gecesi Fenerbahçe’nin Alanyaspor ile oynadığı maçın ardından Kadıköy’deki Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nun otoparkında yaşananlar Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Necip Cem İşçimen için maç keyfinin kâbusa dönüşmesine yol açtı. Binlerce taraftarın coşkuyla doldurduğu stadyumdan çıkarken İşçimen başına geleceklerden habersizdi. Ancak otoparkın çıkışında peş peşe çalınan kornalarla başlayan olaylar zinciri onu beklenmedik bir şiddetin ortasına sürükleyecekti.

Savcı İşçimen aracına binmiş, otopark çıkışına doğru ilerliyordu. Tam o sırada arkasındaki bir araçtan peş peşe gelen kornalarla irkildi. Bütün arabalar art arda dizilmiş, ağır ağır otoparktan çıkmaya çalışıyordu. Arkadaki sürücünün aceleci tavrına anlam veremeyen İşçimen uyarı için aracından indi. Ancak uyarı saldırıya dönüşen bir öfke patlamasına yol açtı.

Otomobilinden inen saldırgan hiç tereddüt etmeden savcıya yöneldi. Aniden gelen yumruk darbesiyle yere düşen İşçimen karşısındakinin acımasız yumruklarına maruz kaldı. Dehşete kapılan savcı bir yandan kendini korumaya çalışırken bir yandan da olanlara inanmakta güçlük çekiyordu.

Otoparkın güvenlik kameraları bu anları saniye saniye kaydetti. Savcının yere düşmesiyle başlayan acımasız saldırı kameralar tarafından kaydedilirken saldırganın hızla olay yerinden kaçması da kayıt altına alındı. Güvenlik güçleri kayıtları inceleyerek saldırganın kimliğini tespit etti. Şahsın yedi ayrı suç kaydının bulunduğu bildirildi.

Bakan Tunç’tan mesaj

Yaşanan bu saldırı yargı camiasında ve kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Olayın hemen ardından Adalet Bakanı Yılmaz Tunç yaptığı açıklamada saldırıyı kınadı ve savcıya geçmiş olsun dileklerini iletti. Bakan Tunç saldırganın yakalanması için gerekli tüm adımların atıldığını ve İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturmanın başlatıldığını duyurdu.

Tunç mesajında şöyle dedi:

“İstanbul Kadıköy’de Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Necip Cem İşçimen’e yapılan fiziksel saldırıyı şiddetle kınıyorum. Yargıtay Cumhuriyet Savcımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, acil şifalar diliyorum. Bizleri ve yargı camiamızı derinden üzen saldırıyla ilgili İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmıştır.”

Cipiyle arkadan çarptığı motokurye öldü, savcı tahliyesini istediCipiyle arkadan çarptığı motokurye öldü, savcı tahliyesini istedi

Sokak röportajından tutuklanmadan önce iki kez savcı değişmişSokak röportajından tutuklanmadan önce iki kez savcı değişmiş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.