Daha 20 yaşındaydı… Depremde evini, limandaki patlamada canını kaybetti

2 gün önce Kocaleli’deki TMO silosundaki patlamada ağır yaralanan Ekrem Kalkan, dün hayatını kaybetti. Gencin Maraş depreminde evinin yıkıldığı, ailesinin konteynırda yaşadığı ve limandaki işe daha 25 gün önce başladığı öğrenildi.

Gündem 10 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Kocaeli’de Derince Limanı mevkiinde Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) silosunda 7 Ağustos Pazartesi günü meydana gelen patlamadan acı haber geldi. Ağır yaralanan ve entübe edilen 3 kişiden 20 yaşındaki işçi Ekrem Kalkan hayatını kaybetti. Kahramanmaraşlı olan Kalkan’ın depremde evi yıkıldığı Kocaeli’de çalışmaya 25 gün önce başladığı ortaya çıktı.

20 yaşındaki Ekrem Kalkan’dan geriye, cep telefonundan çektiği bu son fotoğraflar kaldı…

4 kardeşten bir tek o çalışıyordu

Anka Haber Ajansı’nın aktardığına göre; Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesi Gerger Köyünün Muhtarı Fazlı Akpınar, Ekrem Kalkan’ın depremde evini kaybettikten sonra ailesiyle birlikte konteynerde yaşadığını, 25 gün önce çalışmak için Derince’deki TMO’da çalışmaya gittiğini, babası inşaat işçisi olan Kalkan’ın 4 kardeş arasında çalışan tek çocuk olduğu bilgisini verdi.

Öte yandan patlamada 3’ü ağır 12 kişi yaralanmış, TMO’nun 60 silosundan 13’ü etkilenmişti. Yaralılardan 6’sı dün taburcu edilmiş, yoğun bakımdaki 3 yaralıdan 1’i olan Ekrem Kalkan İstanbul’daki Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi’ne sevk edilmişti.

Tarım Bakanı: 15 bin ton ürün zarar gördü

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kocaeli’nin Derince ilçesindeki TMO silolarındaki patlamaya ilişkin açıklama yaptı. Yumaklı, “Bu konuda uzman olmayanların dile getirdiği bazı noktalarla ilgili bir hususu söyleyeyim. Burası 90 bin tonluk kapasitesi olan içinde 75 bin ton ürünün olduğu bir silo grubu. Toplamda etkilenen ürün de 15 bin ton. 22 milyon tonluk üretimin yapıldığı Türkiye’de, 15 bin tonu gıda arz güvenliğine bir tehdit veya unsur olarak göstermek; konuyu bilmemekten kaynaklanır. Sadece bunu söyleyebilirim. Buradan üretilen her ürünün Türkiye ekonomisine, üreticilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

Derince Limanı’nda büyük patlama: 3’ü ağır 12 yaralı varDerince Limanı’nda büyük patlama: 3’ü ağır 12 yaralı var

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.