‘Daltonlar’ın suikast silahlarında ‘seri numarası’ oyunu

Barış Boyun'un liderliğini yaptığı Daltonlar çetesiyle ilgili iddianamede çete üyelerinin suikastlarda kullandığı silahların seri numaralarını ve marka adlarını değiştirdiği ortaya çıktı.

Gündem 22 Nisan 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı

‘Anucur’ uyuşturucu çetesinin lideri Halil Ay kullandığı araç 14 Ocak 2023 sabahı saat 03.53’te Haliç Köprüsü’nde saldırıya uğradı. Anucur çetesinden Cumali Aslan suikastta öldürülürken Halil Ay kaçtı.

Köprüdeki suikast Halil Ay’ın lideri olduğu Anucurlar ile Barış Boyun’un liderliğini yaptığı Daltonlar çetesinin hesaplaşmasıydı.

Haliç Köprüsü’ndeki saldırının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 30 sanıklı 96 sayfalık iddianamede iki çetenin eylemlerine yer verildi.

İddianamede saldırıda kullanılan silahların seri numaraları ve marka adlarının değiştirildiği belirtildi.

Silahların seri numaralarını kazımışlar

İddianamede Daltonlar çetesinin suikastta kullandığı silahla ilgili şu bilgilere yer verildi:

“56-1 28017131′ numaralı, 7.62x39mm çap ve tipinde fişek atar, çin yapısı, Kalashnikov marka, kabza unsurlu, seyyar dipçikli, ayarlı gezli, yarı ve tam otomatik çalışma sistemine sahip (mandal marifeti ile tek tek ve seri atış yapabilen) tüfek ve demonte vaziyette bir adet şarjörü ve üzerine bulunması gereken orjinal seri numarası ve kimliğine ilişkin bilgiler silinerek sonradan üzerine ‘SMITH&WESSON SPRINGFIELD. MA USA’ ibareleri yazılmış…”

Yasak nitelikli silah ve fişekler

İddianamede saldırıda kullanılan silah ve fişeklerin satışının da yasak olduğu vurgulandı:

“9mm çaplı Parabellum tipi fişek atar, Türkiye yapısı, Kobra marka, yarı otomatik tabanca, bir adet şarjörü ile aynı çap ve tipte üç adet fişeğin kriminal incelemesi sonucunda düzenlenen uzmanlık raporunda söz konusu Kalashnikov marka tüfeğin 6136 sayılı yasaya göre yasak niteliğini haiz silahlardan olduğu, ayrıca 6136 sayılı yasanın 12/4 maddesinde belirtilen vahim silahlardan olduğu, yine Smith&Wesson ibareli silah ve üç adet fişeğinde 6136 sayılı yasaya göre yasak niteliğini haiz ateşli silah ve fişeklerden olduğu bildirilmiştir.”

Kalaşnikoflu cinayetten ‘Daltonlar’ çıktı: Çatıdan kaçarken vurularak yakalandıKalaşnikoflu cinayetten ‘Daltonlar’ çıktı: Çatıdan kaçarken vurularak yakalandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.