Datça’daki orman yangını korkuttu: 3 saat sonra güzel haber

Muğla'nın Datça ilçesinde yerleşim yerlerine yakın bölgedeki otluk alanda çıkan yangın, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sonucu yaklaşık 3 saat sonra kontrol altına alındı.

Gündem 30 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Son iki yıldır özellikle Ege ve Akdeniz bölgesindeki orman yangınları tüm Türkiye’nin korkulu rüyası haline geldi. Özellikle 2021 yılında Antalya’nın Manavgat ilçesinde başlayan ve Türkiye’nin birçok şehrine yayılan orman yangınlarında 8 kişi hayatını kaybetmiş, 150 bin hektardan fazla orman alanı ve yerleşim yeri küle dönmüş, binlerce hayvan can vermişti. Yangınlarda söndürme uçaklarının yetersizliği çok tepki çekmişti. 2022 yılında ise 12 bin 384 hektar orman alanı yandı. Bu alanların rehabilitasyonu ise devam ediyor.

Orman yangınında bulunan erkek cesedi bir turiste ait çıktıOrman yangınında bulunan erkek cesedi bir turiste ait çıktı

Havaların ısınmasıyla birlikte yeniden orman yangını haberleri gelmeye başladı.

Muğla’nın Datça ilçesi Kargı mevkiinde saat 18.30 ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangının ihbar edilmesi üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler yangına havadan ve karadan müdahale etmeye başladı. Yangına 6 uçak, 10 helikopter, 50 arazöz ve 250 personel ile müdahale edilirken, rüzgar ile birlikte şiddetini artıran alevler yerleşim yerlerini tehdit etti.

Öte yandan yangına havadan ve karadan müdahale edilirken, söndürme uçakları ve helikopterlerinin rahat su alabilmeleri için İnceburun ile Karaincir arası deniz trafiğine kapatıldı.

Yangın ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sonucu yaklaşık 3 saat sonra kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ederken, yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme de başlatıldı.

Kontrol altına alınan yangında 25 hektarlık alan zarar gördü.

Marmaris'te yanan ormanlar yeşillenmeye başladıMarmaris’te yanan ormanlar yeşillenmeye başladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.