Denetime giden polise ve olayı kaydeden gazeteciye saldırdılar

Sigara denetimi yapmak için restorana giden sivil polis restoran sahibi ve çalışanları tarafından saldırıya uğradı. Tesadüfen orada olan ve olayı kaydeden gazeteciye de saldıran ve cep telefonundan görüntüleri zorla sildiren şüphelilerden biri tutuklandı.

Gündem 14 Kasım 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Restorandaki saldırı güvenlik kameralarına yansıdı.

Cumartesi gecesi saat 23.30 sıralarında Aydın Nazilli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri bir restorana sigara denetimi için gitti. Denetim sırasında polis memurları ile restoran sahibi arasında tartışma çıktı. Tartışmaya restoran sahibinin yakını olduğu öğrenilen Uğur Kılınç ve oğlu da dahil oldu.

Uğur Kılınç sivil polislerden birine saldırarak yumruk attı. Bu sırada restoranda arkadaşının doğum günü için bulunan yerel Nazilli Havadis Gazetesi muhabiri Günay Papuşçu yaşanan kavgayı cep telefonuyla görüntüledi. Gazetecinin kavgayı görüntülediğini fark eden restoran sahibi ve çalışanlar Papuşçu’yu zorla merdiven boşluğuna götürdü. Burada gazeteci Papuşçu’yü döven saldırganlar cep telefonundaki görüntüleri de zorla sildirdi. Polis ekipleri restoran sahibini, yakını Uğur Kılınç ve oğlu ile 4 çalışanı gözaltına aldı. Gazeteci Günay Papuşçu hastaneden darp raporu alarak şikayetçi oldu.

Kavga anının ve gazetecinin zorla merdiven boşluğuna götürülmesinin restoranın güvenlik kamerasına yansıdığı da ortaya çıktı.

Telefonundaki görüntüler zorla sildirilen gazetecinin saldırı sırasında gömleği de yırtıldı.

Saldırganlardan biri tutuklandı

Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen yedi şüpheliden Uğur Kılınç çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken restoran sahibi ve diğer şüpheliler serbest bırakıldı.

Bir süre önce askerden gelen arkadaşına doğum günü sürpriz yapmak istediği için restorana gittiklerini söyleyen gazeteci Günay Papuşçu yaşadıklarını anlattı, “10-15 fotoğraf ve video çektikten sonra 5-6 kişi üzerime yürüyerek yaka paça beni üst kata çıkan merdiven boşluğuna götürerek tehdit etmeye başladı. Hatta bu sırada gömleğim yırtıldı, kolyem koptu ve kayboldu. Görüntüleri zorla tehdit ederek önce galeriden ardından da çöp kutusundan sildirdiler. Silmeseydim beni orada linç edeceklerdi, çünkü gözleri dönmüştü. Ardından takviye polis ekipleri geldi” dedi.

Dur ihtarına uymayan sürücü polise çarpıp kaçtıDur ihtarına uymayan sürücü polise çarpıp kaçtı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.